Video - Dvojici radnika nije bilo spasa: Vlak se punom brzinom zabio u Škodu i bacio je u jarak

DVIJE osobe poginule su u naletu putničkog vlaka na službeni automobil dugoreškog Aquaestila u Donjem Zvečaju.

Nesreća se dogodila oko 14:45 sati na željezničkom putnom prijelazu u Donjem Zvečaju, u blizini restorana DP. Radi se o iznimno opasnom prijelazu na pruzi Karlovac - Rijeka, a današnja nesreća nije prva koja se tamo dogodila. Prije nekoliko godina, gotovo na istom mjestu, u naletu vlaka je poginuo jedan obrtnik iz Duge Rese. Na prijelazu je postavljena svjetlosna signalizacija, ali ne i brklja.

Vozilo marke Škoda Roomster je sasvim smrskano i odbačeno u udolinu. U nesreću su poginuli radnici dugoreške tvrtke Aquaestil, 30-godišnji Tomislav Kubica i 27-godišnji Mario Šlat. Iako su na mjesto nesreće odmah stigli vatrogasci i liječnici, dvojici muškaraca nije bilo spasa.

Vlak se u punoj brzini zabio u Škodu

Do nesreće je došlo kada se vlak u punoj brzini zaletio u desnu stranu Škode te ju je odbacio desetak metara u duboki jarak pokraj pruge. Tijelo jednog mladića zapelo je u automobilu, dok je tijelo drugog muškarca od siline udara izletjelo iz vozila. Željeznički promet je tijekom očevida bio u prekidu.

HŽ je izrazio žaljenje zbog nesreće te je uputio sućut obiteljima poginulih. "I ovaj slučaj potvrđuje da i najviša razina osiguranja prijelaza ne može spriječiti nesreće, nego samo pažljiv prelazak preko pruge i striktno poštivanje signalizacije", napisali su iz HŽ-a.

Pročitajte više