VIDEO ANKETA Bili smo na biračkim mjestima i pitali ljude za koga su glasali

Foto: Index

Održani su parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora. Objavljene su izlazne ankete, a Index je na jednom biračkom mjestu u Zagrebu provjerio za koga su glasali ljudi koje smo zatekli tamo.

Na tom biračkom mjestu glasali su danas između ostalih i Andrej Plenković, Zoran Milanović, Tomislav Tomašević i Sandra Benčić.

"HDZ, zna se"

"Glasala sam za HDZ, uvijek i sad", rekla je jedna gospođa. "HDZ, zna se", dodao je jedan stariji bračni par.

"Glasala sam za Možemo i Sandru Benčić", rekla je jedna starija gospođa.

Neki nisu htjeli reći kome su dali glas. "Neću vam reći, za koga vi to radite", rekao je jedan stariji gospodin. "To se ne pita", dodala je jedna gospođa.

"Za Možemo ne bih nikad glasala jer nisu vjerodostojni. HDZ je vjerodostojan", rekla je jedna gospođa.

"Glasao sam za opoziciju jer su promjene nužne. Nadam se da će neka nova garnitura donijeti nešto bolje", rekao je jedan muškarac. "Za Most, za Tomaševića sam glasao na lokalnim izborima", dodao je drugi. "Ja se za ovakvu Hrvatsku nisam borila", rekla je jedna gospođa.

"Hoću da se konačno nešto promijeni"

"Zna se za koga nisam glasao, za ove Crvene Kmere, komuniste, četnike. Ne smije se govoriti za koga se glasa", kazao je jedan muškarac i onda ipak rekao da je dao glas Plenkoviću jer "nema ništa bolje".

"Glasao sam za najveću Hrvaticu, Karolinu Vidović Krišto. Imam milijun razloga da ne glasam za HDZ", tvrdi jedan gospodin. "Za Domovinski pokret", dodao je drugi, a HDZ je nazvao komunistima. 

"HDZ je najmanje zlo", rekao je muškarac. Jedan mladić je glasao za SDP, kaže da oni mogu jedini smijeniti HDZ.

"Na mladima je svijet, hoću da se konačno nešto promijeni", rekla je jedna gospođa.

Sve odgovore pogledajte u videu.

 

Pročitajte više