VIDEO Barbari ISIS-a dronom snimali bombaške napade pa objavili jezivu kompilaciju

Screenshot: YouTube

TERORISTI ISIS-a objavili su novi, jezivi propagandni video u kojem žele dati do znanja da u Iraku imaju situaciju pod kontrolom. Riječ je o kompilaciji nekoliko snimki iz drona koji je iz zraka snimao bombaške samoubilačke napade ISIS-ovih fanatika, javlja Mail Online.

Video, kojeg prati prepoznatljiva glazba, objavljen je prije dva dana. Snimke su, rečeno je već, kompilacija više napada, a ne zna se o kojim se točno lokacijama radi.

Video počinje napadom na nekakvu bazu u pustinji. U središtu je automobil koji juri pustinjskom cestom, skreće prema bazi iz koje bježe ljudi. U jednom trenutku nekakav projektil promaši jureći auto koji na ulazu u bazu eksplodira. Ostale snimke su više manje slične.

ISIS uvelike gubi teritorij u Siriji i u Iraku, samo od listopada džihadisti su izgubili oko 16 posto teritorija kojeg su držali veći dio godine.

No, stručnjaci upozoravaju da bi uništavanje Islamske države moglo stvoriti novi sigurnosni problem. Naime, pretpostavlja se da će velik broj ISIS-ovih boraca pobjeći natrag u zemlje iz kojih su došli u Siriju i Irak, te će onda tamo postati ozbiljna prijetnja.

 

Pročitajte više