VIDEO BBC se ispričao: "Objavili smo neistinu o upadu Izraelaca u bolnicu"

Screenshot: X

BBC se ispričao nakon što je njihova voditeljica iznijela tvrdnju da je Izrael ciljao medicinsko osoblje i one koji govore arapski jezik tijekom operacija u bolnici Al-Shifa u Gazi. "Ovo je bilo netočno i pogrešno je citiralo Reutersovo izvješće. Ono što smo trebali reći je da su snage IDF-a za ovu operaciju uključile medicinsko osoblje i osobe koje govore Arapi", priopćili su naknadno iz britanske televizijske kuće. 

"Ispričavamo se zbog ove pogreške koja je bila ispod naših uobičajenih uređivačkih standarda. Ispravna verzija događaja emitirana je nekoliko minuta kasnije", navodi BBC. Televizijska kuća se našla na udaru zbog izvještavanja o ratu između Izraela i terorističke organizacije Hamas.

Pozivali se na Reuters

Isprika je uslijedila nakon što su židovski čelnici kritizirali televizijsku kuću. Društvenim mrežama se proširio isječak na kojem novinarka citira izvješće novinske agencije Reuters. Novinarka govori kako je izraelska vojska potvrdila da će izvesti "preciznu i ciljanu operaciju" protiv terorističke skupine Hamas u bolnici Al-Shifa u Gazi.

"Čujemo od Reutersa kako Izrael kaže da njegove snage provode operaciju protiv Hamasa u bolnici Al-Shifa u Gazi i da ciljaju ljude, uključujući medicinske timove, kao i govornike arapskog jezika. Također kažu da Izrael poziva sve Hamasove operativce u bolnici na trenutnu predaju."
 

Pročitajte više