Video - Big Brother pogreb: Kamere ispratile Jade Goody do groba

NEVIĐENA pogrebna parada započela je jutros u Velikoj Britaniji. Naime, Jade Goody, zvijezdu britanskog Big Brothera, koja je 22. ožujka preminula u 27. godini života, od raka vrata maternice, kamere su pratile do njenog posljednjeg počivališta. Jade, koja je i od svoje bolesti napravila reality show, tako je željela biti i pokopana - pod svjetlima reflektora.

Kolona u kojoj se nalazio 21 automobil, predvođena pogrebnim kolima, prema Jadeinoj obiteljskoj kući u Pickhillu je po lijes sa tijelom krenula jutros u 8.30 sati. Jade je kremirana, a pogrebni obred je održan u crkvi Sv. Ivana u Buckhurst Hillu. Među mnoštvom cvijeća koje su Britanci poslali za njen posljednji ispraćaj, nalazi se i vijenac kojeg su poslali David i Victoria Beckham. Jade je sahranjena u vjenčanici, a u lijes sa tijelom je stavljena fotografija njenih sinova, Bobbyja i Freddyja.

"Jade je htjela proslavu u čast njezinog života. Bit će to proslava, ali na kojoj će, naravno, biti i puno suza", rekao je njen glasnogovornik Max Clifford. "Ona se smrti smijala u lice i dala ljudima uvid u potpuno nov pristup u nošenju s teškom bolesti poput raka. Kod nje je najbolje bilo to što je bila uvijek direktna, iskrena i duboko u sebi genijalka, a ne površna osoba, kao što je većina stvari u današnjem životu", rekao je o Jade velečasni Jonathan Blake.

Nasljedstvo od četiri milijuna funti

Sinovima, četverogodišnjem Bobbyju i petogodišnjem Freddyju, Goody je ostavila nasljedstvo od četiri milijuna funti, koje je zaradila zahvaljujući prodaji svoje priče časopisima i svojim televizijskim nastupima te prodaji prava prijenosa vjenčanja, za koje je dobila milijun funti. Kćer bivšeg ovisnika o heroinu, koju su često ismijavali zbog neukih ispada u Big Brother kući, umrla je znajući kako je sinovima ostavila dovoljno sredstava za miran i siguran život, onaj kojeg ona nažalost nikad nije imala.

Tako je priča o njenoj teškoj bolesti i smrti danas završila upravo onako kako je i započela - javno. Naime, Goody je za to da boluje od raka doznala dok je bila stanovnica Big Brother kuće, a nakon što je pred kamerama strašnu vijest podijelila s ostalim ukućanima, povukla se iz iz showa. Svoju priču i borbu protiv raka medijima je prodala, opravdavajući taj čin na način da samo želi osigurati budućnost svojim mališanima.

I.M.
Screenshot: Youtube

Pročitajte više