Video: Bill Clinton najavio povlačenje iz politike i kraj kampanje Hillary Clinton

TIJEKOM svog jučerašnjeg govora u Južnoj Dakoti, bivši američki predsjednik Bill Clinton je izjavio kako je to "možda zadnji put da ima toliko aktivnu ulogu u predsjedničkoj kampanji".

"Želim reći kako je ovo možda posljednji put da se miješam u kampanju ovog tipa. Mislio sam da sam van politike sve dok se Hillary nije odlučila kandidirati. Ipak, sudjelovati u njenoj kampanji i lobirati za nju kao predsjednicu, bila je jedna od najvećih časti u mom životu", rekao je Clinton.

Clinton se odlučio i našaliti malo na svoj račun pa je rekao kako je "uvijek pomalo skeptičan" kad lobira za suprugu, jer mu se čini kako ga ljudi gledaju i misle: "Ne vjerujem u polovicu onog što kaže, jer znam da to mora reći, kako bi se večeras mogao vratiti kući". "Ima tu i malo istine", našalio se Clinton.

Američki mediji Clintonovu izjavu nisu protumačili samo kao njegovo povlačenje iz političkih voda, nego i kao najavu završetka predsjedničke kampanje njegove supruge, unatoč činjenici da Hillary Clinton ne daje naznake da je spremna završiti predsjedničku utrku.

Jučer ujutro je glasnogovornik Hillary Clinton demantirao informacije o tome da se smanjuje broj članova tima koji radi na njenoj kampanji.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više