Bivši FBS-ovac Strelkov: Putinu savjetujem da umukne i ne otvara usta

Screenshot: Twitter

BIVŠI FBS-ovac i ruski vojni bloger Igor Girkin (Strelkov) opet je javno omalovažavao ruskog predsjednika Vladimira Putina. Na snimci objavljenoj na Telegramu Strelkov govori da Putin treba umuknuti o aspektima svoje "specijalne vojne operacije" u Ukrajini. 

Strelkov, koji je od 2014. u Donbasu predvodio snage koje podržava Moskva, rekao je da se Putin ne ponaša kao predsjednik ogromne zemlje koja ima tisućljetnu povijest. 

Strelkov se narugao razlogu koji je Putin prošlog tjedna naveo za to što Rusija nije izvršila invaziju na Ukrajinu 2014. nakon aneksije Krima. "Tada je vojska Kijeva bila trula i slaba", rekao je bivši FSB-ovac u videu.

"Savjet koji mogu dati Putinu jest da umukne"

"Počeo je govoriti da nemamo hipersonično oružje. Opet je počeo govoriti da su ga vukli za nos. Djelovao je kao da nema samopouzdanja. Savjet koji mogu dati Putinu, odnosno njegovim piscima govora, jest da umukne. Ne treba otvarati usta. Vjerojatno bi to bilo bolje nego mumljati najgluplji izgovor kojem se možemo samo smijati", rekao je Strelkov.

Strelkov navodi da je Putin ukazao da je jedan od razloga nedostatak hipersoničnih projektila Kinžal. Rekao je da, prema podacima ruskih medija, u prvoj polovici rata su se takvi projektili koristili tek tri puta.

"Rusija sada ima te rakete i ne može napraviti značajan napredak u Ukrajini", rekao je Strelkov.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više