VIDEO Brazilski predsjednik na prosvjednike poslao vojsku i policiju

YouTube (Bloomberg TV)

BRAZILSKI predsjednik Michel Temer zapovjedio je vojski i policiji da oslobode ceste koje posljednjih pet dana blokiraju vozači kamiona ljuti zbog rasta cijena goriva, izvijestio je BBC.

On je rekao da je manjina odbacila dogovor postignut u četvrtak i građane čini svojim taocima. Prosvjed je paralizirao zemlju, na benzinskim postajama su redovi, police u samoposluživanjima prazne a zračne luke ostaju bez goriva.

Prosvjed zbog cijene goriva

Cijene dizel goriva u Brazilu su se od 2016. gotovo udvostručile. Grad Sao Paulo je objavio izvanredno stanje, što mu omogućuje zapljenu goriva na benzinskim postajama.

Temer je rekao da je ovlastio vojsku i policiju da očiste autoputove te guvernerima saveznih država rekao da učine isto, javlja Reuters.

"Oni koji blokiraju ceste, oni koji se ponašaju radikalno, nanose štetu naciji i držat ćemo ih odgovornima", rekao je Temer.

Manjina vozača spriječava "mnoge vozače kamiona da ostvare želju da služe narodu i rade svoj posao", rekao je Temer i dodao da "nisu imali pravo paralizirati naciju".

Pročitajte više