Video: Britanska vlada objavila tajne dokumente o pojavama NLO-a

BRITANSKA vlada kao i njihovo ministarstvo obrane odučili su na stranicama Nacionalnog državnog arhiva objaviti, dosad tajne dokumente, u kojima se iznose povjerljivi detalji o pojavi NLO-a na području Velike Britanije.

Objavljena dokumentacija sadrži iskaze očevidaca - od onih koji tvrde da ih je zabljesnula neobična svjetlost koja se iznenada pojavila na nebu, do onih koji tvrde da su imali psihički ili fizički kontakt s malim zelenima.

Sa stranica državnog arhiva zasad je moguće preuzeti podatke o pojavama NLO-a u periodu od 1978. do 1987. godine, a u naredne četiri godine bit će objavljeno još 150 tajnih spisa, koji se odnose na period do 2002. godine.

Ipak, dokumenti, koji su do sada bili strogo čuvani, ne sadrže dokaze o postojanju vanzemaljaca - oni su tek skup iskaza, zabilješki, fotografija i proračuna, tako da će oni željni konkretnih dokaza morati još neko vrijeme pričekati.

Britansko ministarstvo obrane poručuje i kako su NLO-i, spomenuti u dokumentima, većinom zrakoplovi i meteori, međutim i sami priznaju kako neke pojave, poput onih kad su NLO vidjeli policijski službenici ili piloti, ili kad je NLO zabilježen na radaru, ne mogu objasniti. 

I.M.
Foto i video: Nacionalni državni arhiv Velike Britanije

Pročitajte više