Video - Ćiro: Štampa naginje lijevoj opciji, ali Sanader je usprkos tome pobijedio

PRVI MAJ, priliku da se barem jedan dan prave da se bave radničkom klasom, propustili su danas - sasvim očekivano - HDZ-ovci, ali ne i Milan Bandić i Miroslav Ćiro Blažević.

"Oduševljen sam! Oduševljen sam Milanom Bandićem i njegovom cijelom ekipom!", kliknuo je Ćiro po dolasku u Maksimir. Osim što nam je kazao kako Bandić kuha bolji grah i od Steve Karapandže, Ćiro se dao u obranu HDZ-ovaca.

"Mislim da nije tajna da sam ja HDZ, ako je uopće to desna opcija", započinje Ćiro, koji misli da je već postalo glupo i deplasirano "u ovoj našoj maloj zemlji da se dijelimo na ove i one". "Bitno je da smo svi ljudi, da smo patrioti, a je li netko orjentiran lijevo ili desno, to više ne bi smio biti razlog mimoilaženja i nekog razilaženja", kaže.

Upitan kako komentira to da Sanader redovito bude izviždan na ovakvim prvomajskim okupljanjima (mada ekipi na Maksimiru nije ni bitno, pravilo je zviždati na vladajuće, bili oni Račanovci ili ovi drugi), Ćiro će u obranu: "To je zato što narod nije informiran onako kako bi trebao biti. To je isključivi razlog".

A na koji način je narod krivo informiran? "Štampa je uglavnom na lijevoj opciji, ali samo štampa i ona uvjetuje duševno raspoloženje ljudi. Međutim, njegova (Sanaderova) pobjeda na izborima ipak demantira sve one, i usprkos njih, on je pobjedio!", poručuje Ćiro.

Tekst: Branka Suvajac
Foto: Luka Travaš
Video: Tomislav Brdjanović

Pročitajte više