VIDEO Čovjek bacio otpad u šumu: Sezona počinje, to ne može stat isprid apartmana!

Screenshot: Facebook

U MIMICAMA kod Omiša jučer je jedan aktivist snimio, kako tvrdi, iznajmljivača koji je istresao građevinski otpad u prirodu. U snimci se predstavio te pokušavao objasniti zašto to čini. Kao jedan od razloga naveo je da je on čistio ovo područje.

 

"Video vrvi domišljatim opravdanjima. Izdvojili smo neke od najboljih izjava, ali lakše je odabrati favorita ako pogledate ovaj krajnje živopisan video.
1.) Iskrca san tri vriće, čoviće, šta oćeš, i ti si u radnoj robi! Jesi u radnoj robi? 🦺⛑

2.) Meni isto sezona počinje, to ne može stat isprid kuće. Isprid apartmana! 🏖 Četiri, pet vrića ja san mora bacit.
3.) Nisan ti ja iz tuđega sela. Ja san iz ovoga sela. Evo, ode iz mista. 500 metara dalje.
4.) Plaćan, plaćan da mi se odveze, a neće niko! Plaćan bilo kome da odnese, neće niko (...) Oće svaki sto eura! Za jebenih pet vrića!
5.) Dejan Vuković. Raspitaj se za me. Iman restoran u Marušićima.
6.) Di ću? Evo proć ću još 200 metara dalje pa ću bacit još vriću.
7.) Ko god je bacio ovo neka plati 🕵️‍♀️🏗", stoji u priopćenju aktivista koji stoje iza Facebook stranice Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode VRUJA.

"Čitava Dalmacija boluje od mikrodeponija šuta"

"Želimo iskoristiti ovu priliku da upozorimo na pojedince koji ilegalno (a kako drugačije?) istresaju građevinski otpad u prirodu gdje god požele, a to je sada, u predsezonsko vrijeme, jedan od najčešćih hobija svakog bespravnog graditelja koji drži do sebe. Ne događa se ovo samo u Mimicama.

Čitava Dalmacija boluje od mikro-deponija šuta. Smeće s gradilišta baca se čak i u more. Nedavno smo upozoravali da Općina Baška Voda toliko zemlje od iskopa istresa uz plažu da je nastalo novo pero u moru, zbog čega je na kraju intervenirao Državni inspektorat.

Pogledajmo samo gornju Podgoru koja je postala simbol za divlje odlaganje građevinskog otpada. Ovo je velik problem o kojem se gotovo uopće ne govori", stoji u priopćenju aktivista s Vruje.

Pročitajte više