VIDEO Crnac pacijent šetao po dvorištu bolnice u SAD-u. Uhitila ga policija

Screenshot: Facebook/Shaquille Dukes

POLICIJA je uhitila pacijenta crne boje kože dok se šetao na području bolnice s aparatom za intravenoznu terapiju, javlja The Independent.

Naime, bijelac zaštitar optužio ga je za pokušaj pljačke intravenozne opreme kako bi je kasnije prodao na eBayu.  

Video zapis uhićenja uskoro je postao viralan te šokirao mnoge korisnike društvenih mreža.

Liječio se zbog upale pluća

Shaquille Dukes (24) objavio je prošlog mjeseca na Facebooku šokantnu videosnimku na kojoj se vidi kako ga policija hapsi iako je imao bolničku odjeću i bio priključen na intravenozni aparat.

Napisao je kako se liječio u bolnici FHN Memorial u Freeportu, Illinois, zbog jake upale pluća i da je imao dopuštenje medicinskog osoblja za šetnju po dvorištu bolnice.

“Policija je na pločniku uklonila moju infuziju, bez dozvole liječnika“

“Ovo je uistinu jedan od najviše rasističkih gradova u Americi. Bio sam u bolnici zbog teške upale pluća, a liječnici su mi dozvolili šetnju po dvorištu bolnice. Za vrijeme jedne takve šetnje, zaustavio me je rasistički zaštitar i optužio da pokušavam napustiti bolnicu kako bih prodao intravenoznu opremu na eBayu", napisao je Shaquille Dukes na Facebooku.

“Zaštitar je ubrzo pozvao policiju te me je policajac Jeff Zalaznik, sa značkom broj 116, uhitio zbog pokušaja krađe opreme koja je očito bila pričvršćena za moju ruku. Prvo je priveo mog brata, a onda i mene. Policija je na pločniku uklonila moju infuziju, bez dozvole liječnika“, dodao je.

Dukes također tvrdi da su mu policijski službenici uzeli inhalator.

“Dok su me vozili, počeo sam imati napadaj astme. Skoro čitave četiri minute molio sam policajce da mi vrate inhalator. Dali su mi ga natrag tek kada sam počeo gubiti svijest“, rekao je Dukes.

Čudna obrana policije

“Braća Dukes optužena su za remećenje javnog reda i mira, a ne za pokušaj krađe“, izjavio je  poručnik Andrew Schroeder i dodao kako su bili uhićeni zbog svog ponašanja.

“Da su znali pristojno razgovarati sa zaštitarom, nas nitko ne bi ni pozvao“, dodao je.

Braća Dukes podnijela su službenu tužbu protiv grada.

“Neću samo sjediti i pustiti da nekažnjeno prođe ovakvo nezakonito ponašanje“, rekao je Shaquille Dukes.

Pročitajte više