VIDEO Devet osoba izvučeno iz hotela u Italiji, od čega je četvoro djece

Screenshot, Video: Facebook

IZ HOTELA Rigopiano koji je zatrpala lavina spašeno je 9 osoba. U tijeku noći izvučene su još četiri osobe, ali su pronađena i dva tijela što je povećalo poginulih na četiri osobe.

Na Facebook stranici koja predstavlja zajednicu talijanskih vatrogasaca objavljen je video izvlačenja osoba iz zatrpanog hotela.


Najprije su izvučeni majka i sin. Radilo se o obitelji Giampiera Parete koji je prvi dojavio spasiocima za nesreću. Nakon što su je izvukli, njegova supruga je rekla vatrogascima da potraže njenu kći koja je ostala unutra. Nedugo nakon toga, i djevojčica je izvučena, te još dvoje djece uz nju.

Preko noći su izvučeni još dvije žene i dva muškarca.

Prema izvještajima lokalnih talijanskih medija, preživjeli su bili malo pothlađeni, jer su, na sreću, svi bili obučeni u debele jakne i toplu odjeću. Planirali su otići iz hotela, ali ih je u tome spriječila lavina.

I dalje se dvadeset osoba vodi nestalima. Vatrogascima je pristup unutrašnjosti hotela otežan, a postoji i stalna opasnost od novih lavina.

Neočekivan pronalazak daje nadu

Hotel Rigopiano je prije nesreće bio popularna turistička destinacija uz bogatu ponudu. Između ostalog u hotelu su odrasla dva psa koji su bili svojevrsne maskote hotela. Dio javnosti se zapitao što je bilo s njima i hoće li ih spasioci pronaći.

Lupo i Nuvola su se ipak pobrinuli sami za sebe, te se vjeruje kako su predosjetili lavinu koja je dolazila ka hotelu. Zaposlenica hotela, Martina Rossi, koja kobnog dana nije radila, je na svom Facebook profilu objavila kako su psi pronađeni u obližnjem mjestu.

Napisala je da ne zna kako, ali da su psi uspjeli pronaći put do obližnjeg sela u kojem ona živi. Rekla je kako to ne može popuniti ogromnu prazninu i tugu zbog uništenja koje je cijelu zemlju bacilo na koljena, ali rekla je i kako joj je njihov povratak dao nadu.

 

Pročitajte više