RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

VIDEO Dolački se još nije pojavio u Remetincu

BIVŠI šef policije a sad bjegunac Željko Dolački trebao se predati oko 18 sati, no do 21:30 sat još se uvijek nije pojavio u Remetincu. 

Njegov je odvjetnik Veljko Miljević oko 17 sati poručio da bi se Dolački u Remetincu trebao pojaviti u sljedećih sat vremena.

"Očekujem da će se u idućih sat vremena pojaviti u Remetincu", kratko je oko 17 sati izjavio Hini.

Index je Miljevića pokušao kontaktirati kako bismo provjerili hoće li se Dolački doista pojaviti, no preko svog nam je ureda poručio da nema što komentirati. 

Ispred zatvora u zagrebačkom Remetincu odmah oko 17 sati okupile su se brojne novinarske ekipe. No, niti gotovo pet sati kasnije, Dolačkog još uvijek nema. Iza 20 sati pomalo su se i novinari počeli razilaziti.

Izvor blizak Željku Dolačkom tvrdi da se odbjegli bivši policijski šef zaista imao namjeru predati. No, je li se predomislio i zašto, možemo samo pretpostaviti. Barem zasad.

Potraga za bivšim šefom policije traje od utorka, završio i na tjeralici

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni.

Kako Dolački nije nađen na poznatim adresama, za njim je raspisana tjeralica.

Dolački je u utorak nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog krađe zlata i novca iz policijskog sefa u sjedištu zagrebačke policije te mora vratiti 3,3 milijuna kuna, no kako se nije pojavio na izricanju presude, izbjegao je odvođenje iza rešetaka.

Obrazlažući presudu, sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je USKOK teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.

Njegov odvjetnik ranije je tijekom dana rekao da ne vjeruje da je Dolački u bijegu.

VIDEO Sve što morate znati o slučaju Dolački

 

 

 

Pročitajte više