Video - Drama u Koloradu: Balon spušten, dječaka nema

AMERIČKE policijske snage pokušavaju spasiti šestogodišnjeg dječaka koji se popeo u improvizirani leteći balon od helija kojega su napravili njegovi roditelji i odletio u nebo u istočnom Koloradu. "Roditelji su letjelicu opisali kao leteći tanju kućne izrade u obliku kupole", navela je glasnogovornica šerifa.

Prema nekim informacijama, nakon što je dječak ušao u balon, odvezao se konop koji je balon držao privezanim za tlo. Prema riječima dječakova blizanca, on je vidio brata Falcona Heenea kako ulazi u balon.

Balon je letio oko dva i pol sata i preletio oko 100 kilometara, a potom su ga spasilačke ekipe radarskim pištoljem spustile na zemlju. Američki mediji prikazuju ostatke balona, ali se dječaka ne može vidjeti.

Nakon što je balon prazan spušten, policija strahuje da je dječak ispao iz balona posebice stoga što su vrata balona bila otključana. Balon je neobičnog oblika, te postoji mogućnost da je za njega bila pričvršćena košara koja se ubrzo nakon podizanja iznad tla odvojila od balona. Spasitelji i obitelj se nadaju da je dječak pravovremeno iskočio iz balona.

Pročitajte više