Video: Dvojica novozelandskih zatvorenika izveli najgluplji pokušaj bijega

DVOJICA novozelandskih zatvorenika pokušali su pobjeći policiji ispred zgrade suda, a kako su bili međusobno vezani lisicama, nisu se mogli dogovoriti kako će obići stup pa su izabrali najgluplje rješenje i omotali se oko njega.

Čitav događaj snimljen je i sigurnosnim kamerama na zgradi okružnog suda u gradu Hastingsu, na sjevernom novozelandskom otoku. Na Novom Zelandu, mediji su ovaj nesvakidašnji pokušaj bijega već je proglašen kao jedan od najgore izvedenih u povijesti.

Regan Reti, 20-godišnjak i Tiranara White, 21-godišnjak, baš su izlazili iz zgrade suda nakon što su obojica bili osuđeni zbog zločina koje su počinili. Reti je dobio više od dvije godine zatvorske kazne zbog razbojstva, a White je prekršio puštanje na uvjetnu slobodu, zbog navodne krađe automobila.

Poprskali ih suzavcem

"Kako su ih policajci izvodili iz suda, tako su im se njih dvojica istrgli i pohitali u slobodu", kazao je policijski narednik Dave Greig. "Prvo su pali pa smo ih poprskali suzavcem, nakon čega su oni potrčali na cestu prema parkiralištu, gdje su imali bliski susret sa stupom", dodao je Greig.

Kako su već bili ispred zgrade suda, ponovno su prepraćeni na isti, kako bi se protiv ovog "sretnog" dvojca dodale najsvježije moguće optužnice za bijeg. Reti je priznao krivnju na novu optužbu i zaradio još jedan mjesec zatvora, dok je White odbio priznati krivnju te je zadržan u pritvoru do dolaska psihijatrijskog vještaka.

B.V.
Foto: Screenshot

Pročitajte više