VIDEO Esih i Hasanbegović komentirali izborni poraz

Foto: Index

INDEX je tijekom večeri uživo pratio događaje u stožeru Neovisnih za Hrvatsku. Oni su prema prvim izlaznim anketama imali jedan mandat, ali onda su ga izgubili. Stvari se nisu promijenile ni nakon službenih rezultata. Nakon prebrojanih 95 posto glasova, NZH imaju 4,29 posto glasova.

Kretanje rezultata i ostale stožere pratite na sljedećim linkovima:

> Kretanje rezultata uživo

> Uživo iz HDZ-a

> Uživo iz SDP-a

> Uživo iz MOST-a

> Uživo iz START-a

> Uživo uz SDSS-a

> Uživo iz Pametnog

> Uživo iz Amsterdamske

> Uživo iz Bandićevog stožera

> UŽIVO Rezultati izbora u EU

> Uživo iz Neovisnih za Hrvatsku

> Uživo iz stožera Suverenista

Tijek događaja iz stožera Neovisnih za Hrvatsku

23:40 Lagano se prazni stožer.

23:35 "Treba priznati da smo očekivali bolje rezultate, ali ovo su nam prvi izbori. Ovo je samo priprema za parlamentarne izbore, zato smo pružili otpor, sami smo se borili protiv svih drugih lista. Danas smo dobili više medijskog prostora nego svih prošlih mjeseci", rekla je Bruna Esih.

"Rekla sam premijeru Plenkoviću, ako ga se može tako zvati, da će uskoro Boga moliti da nas nema", rekla je Bruna Esih.

Riječ je uzeo Hasanbegović.

"Nismo se skrivali iza nikoga. Ovo je autentičan rezultat, hvala svim biračima koji su prepoznali vrijednosti koje zastupamo. Sjeme je posijano, a plodove ćemo brati na parlamentarnim izborima", rekao je Hasanbegović.

23:05 Usprkos svemu, atmosfera je dobra. Pjeva se.

23:03 Prema prvim službenim rezultatima, Neovisni za Hrvatsku ne dobivaju mandat.

22:40 Atmosfera je mirna. Čekaju se rezultati.

22:30 Pogledajte atmosferu u stožeru Neovisnih za Hrvatsku

 

22:15 Hasanbegović je dao izjavu za Index.

"Jednako smo suzdržano komentirali i prvu i drugu anketu, očekuju se rezultati. Nema sumnje da će ovo biti neizvjesna bitka, u nekoliko stotina glasova", rekao je Hasanbegović.

Rekao je da je Kolakušić svojevrsno iznenađenje.

"Njegov i svaki drugi rezultat trebamo dovesti u korelaciju s drugim rezultatima. Njegov rezultat je u izravnoj korelaciji s rezultatom Živog zida i Mosta", rekao je Hasanbegović.

Kaže da su postigli bolji rezultat nego su im davale predizborne ankete.

21:40 U stožeru Neovisnih za Hrvatsku je mirna atmosfera. Puštaju se klapske pjesme. Zlatko Hasanbegović, javlja nam naš reporter, optimističan je. Kaže kako treba pričekati prave rezultate.

21:30 Neovisnima za Hrvatsku nedostaje jako malo da prijeđu prag od pet posto. Po izlaznim anketama imaju 4,5 posto.

"Pola posto je malo. Do pobjede, do našeg praga ne dijeli nas više ništa. Najvažnije je ostati vjeran svojim biračima, njih ne razočarati. Mi smo uspjeli iskomunicirati ono što je trebalo. Kako će biti, to ćemo vidjeti u 23 sata", rekla je Esih za N1.

Kaže da nije pogriješila što se nisu pridružili Suverenistima.

"Ja čestitam Suverenistima, ali naglašavam da mi imamo najbolje rezultate, mi možemo biti zadovoljni", rekla je Esih.

"Mi nikada nismo nikome ruku ne uzvratili. Ali nama je bilo nužno izaći sami. Kao što smo prvi pružili otpor HDZ-u. Ne vidim nimalo razloga da dvojimo u svoju odluku", rekla je Esih.

"Glasnović je hrvatski general. Da opet bude potrebe, jednako bi branio i Brunu Esih i one koje naziva jugozomboidima", rekla je Esih o Glasnovićevom plakatu.

"Uz određene prijatelje vam ne trebaju neprijatelji. Primjer je i gospodin Bujanec", rekla je Esih o tome što je Velimir Bujanec podržao Suvereniste.

19:50 Prema novim izlaznim anketama, Neovisni gube mandat

19:11 Neovisni za Hrvatsku dobili su 5,09 posto glasova. To je na rubu izbornog praga. Oni su dobili 12. mandat. Riječ je o mandatu koji se aktivira kad Velika Britanija napusti EU.

19:10 "Ključ nam je bio testirati svoju vrijednost ne skrivajući se iza koncepta rogova u vreći. Rezultati ovih izbora su nam pokazatelj za ono što nas očekuje i što nam je najvažnije, a to su parlamentarni izbori", rekao je Hasanbegović za Novu TV.

19:10 "Ovo za sada samo su izlazne ankete, znamo da mnogi građani niti ne žele se izjašnjavati po tome pitanju, ali u svakom slučaju mi smo zadovoljni. Svakom daljnjom izlaznom anketom, odnosno sve do prvih službenih rezultata u 23 sata, vjerujemo da će se stanje u korist Neovisnih za Hrvatsku poboljšavati", izjavila je Bruna Esih Hini komentirajući prve rezultate izlaznih anketa koji im predviđaju jedan mandat.

19:00 Objavljeni su rezultati izlaznih anketa. Prema njima, HDZ osvaja 4 mandata, SDP 3, Neovisna lista Mislava Kolakušića jedan mandat, Hrvatski suverenisti jedan, Živi zid jedan, Amsterdamska koalicija jedan i Neovisni za Hrvatsku jedan mandat.

Pročitajte više