VIDEO Izlio se potok u Zagrebu, čitateljica prepričala razgovor sa službama

Screenshot: Index

U ZAGREBU od ranih jutarnjih sati pada jaka kiša. Poplavljeni su dijelovi ulica, a situacija je osobito alarmantna u ulici Črnomerečki potok gdje se zbog obilne kiše, ali i tromosti nadležnih institucija, Veliki potok izlio iz korita. 

>>Ako imate snimke ili fotografije nevremena i poplava šaljite nam ih na naš mail desk@index.hr ili u Inbox naše Facebook stranice.

Čitateljica koja živi tik uz potok poslala nam je snimke poplave.

"Brana uopće nije očišćena, u potpunosti je zakrčena. Garaža mi je u potpunosti poplavljena te cijelom šetnjicom koja je obnovljena prije dvije godine teče voda", rekla nam je čitateljica. 

Osim što joj poplava prijeti kući, ni institucije joj ne olakšavaju situaciju.

"Došla sam do službe koja radi održavanje, ali oni mogu izaći na teren bez naloga iz Hrvatskih voda. Upućuju me na 112 jer Hrvatske vode nemaju broj za hitne intervencije", rekla nam je čitateljica.

"Nije vam poplavljena kuća, već samo garaža"

Nakon što je preko 112 rekla kako policija nije napravila očevid bujice, spojili su ju sa službenikom iz Hrvatskih voda.

"Rekla sam mu preko telefona da je njihovo neodržavanje kriminal, a službenik mi je na to uzvratio kako mi život nije ugrožen i da mi nije poplavljena kuća, već samo garaža", izjavila je čitateljica. 

Najavljeno joj je da će za sat i pol vremena netko doći, međutim, nitko nije došao. U međuvremenu je morala otići na posao te nije sigurno je li netko stigao vidjeti što se događa. 

Na poplavu je reagirao Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

"Poplava na Črnomercu! Upozoravali smo da će se Veliki potok izliti kada padne jača kiša. Naime, prilikom uređenja, korita, ugrađen je beton i kamenje koje ubrzava, a ne da kontrolira bujicu vode", napisao je Petek. 

Pročitajte više