VIDEO Johnson se ispričao zbog zabave usred lockdowna: Sada bih postupio drugačije

BRITANSKI premijer Boris Johnson ispričao se zbog prisustvovanja zabavi u Downing Streetu tijekom prvog lockdowna u Engleskoj.

Johnson se danas obratio parlamentu i priznao da je "20. svibnja 2020. ušao u vrt Downing Streeta nešto poslije 18 sati kako bi se zahvalio osoblju te da se 25 minuta kasnije vratio u svoj ured".

"Uistinu sam vjerovao da se radi o radnom sastanku", kazao je Johnson zastupnicima, a prenosi Sky News.

Shvaćajući da je ovim činom izazvao bijes javnosti, Johnson je kazao kako sada smatra da je trebao postupiti drugačije.

"Neke stvari nismo napravili kako spada"

"Kada pogledam unatrag, trebao sam sve prisutne poslati nazad unutra. Trebao sam im se zahvaliti na drugačiji način."

"Znam da su milijuni ljudi diljem ove zemlje podnijeli izuzetne žrtve u posljednjih 18 mjeseci. Znam kroz koje su sve muke prošli – nisu mogli na pravilan način tugovati za svojim najmilijima, nisu mogli živjeti onako kako žele ili raditi stvari koje vole", rekao je premijer.

"Znam da su sada građani ljuti na mene i na moju vladu te da misle da pravila u Downing Streetu donose oni koji ih ne poštuju. Iako ne mogu reći što će pokazati rezultati istrage, shvatio sam da neke stvari nismo napravili kako spada i da za to moram preuzeti odgovornost", dodao je.

Zastupnik Keir Starmer pozvao je Johnsona da "podnese ostavku", rekavši da je ovakva isprika "toliko smiješna da je uvredljiva za Britance".

Pročitajte više