VIDEO Kaos u Zagorju: Tučnjava na prosvjedu, načelnika gađali kamenjem

Screenshot: YouTube

STANOVNICI Konjščine sinoć su ponovno prosvjedovali protiv izgradnje toplane i energane u svojoj općini, strahujući da bi mogla postati spalionica otpada, a u jednom trenutku pokušali su ući u zgradu općine pa je njihov ulazak spriječila policija, javlja Zagorje.com

U jednom trenutku situacija je eskalirala. Sastanak na temu spalionice je završio, a čim su sudionici počeli izlaziti iz zgrade, nastali su neredi. Prosvjednici su bacali kamenje na načelnika koji se u jednom trenutku pojavio na balkonu.

Intervenirala je i hitna jer je jedna muška osoba ozlijeđena. Muškarac je navodno stradao u tučnjavi.

Jučerašnji događaj je nastavak prosvjeda održanog početkom travnja, kad je protiv spornog projekta prosvjedovalo petstotinjak stanovnika, nezadovoljnih količinom informacija o provedbi projekta.

Na prosvjedu koji je održan u četvrtak navečer okupilo se njih tristotinjak, a najuporniji sudionici razišli su se tek poslije ponoći.

Istodobno se u zgradi općine održavao sastanak načelnika s vijećnicima, predstavnicima mjesnih odbora i članovima Kriznog eko stožera Konjščina na kojem su se trebala čuti pojašnjenja projekta.

Općinski načelnik Mirko Krznar te nekoliko novinara i sudionika sastanka slijedom savjeta policajaca ostali su u zgradi općine nakon što je završio sastanak.

Prema riječima načelnika, sastanak u općini je sazvan s ciljem da se predstavi način funkcioniranja toplane i energane, dok predstavnici Kriznog eko stožera smatraju da sastanak nije ništa ponudio pa su najavili organiziranje tribine, a spominju i mogućnost održavanja referenduma.

Krznar tvrdi da se prosvjedom vodi politička hajka protiv njega i da je cijeli slučaj ispolitiziran. Prema njegovim riječima, još se 2009. razmatrala mogućnost izgradnje toplane, a 2015. općina je krenula u izradu novog prostornog plana koji predviđa izgradnju. U sklopu donošenja prostornog plana provedene su tri javne rasprave i nije bilo prigovora na Vijeću, kaže Krznar.

Pročitajte više