VIDEO Klimatski aktivist uhićen tijekom leta, avion se morao vratiti u London

Screenshot: YouTube/Entertainment World

NAKON što je danas klimatski aktivist uznemirio putnike i posadu aviona, zrakoplov se morao vratiti u londonsku zračnu luku, javlja Sky News.

Na videosnimci se vidi kako je policija uhitila prosvjednika i izvela ga iz aviona.

Za vrijeme uhićenja, nekoliko stotina prosvjednika pokušalo je blokirati rad zračne luke London City u znak protesta protiv utjecaja koji ima avionski promet na klimatske promjene.

Naime, aktivisti organizacije Extinction Rebellion danas su započeli s trodnevnom "okupacijom terminala u stilu one u Hong Kongu". Nekoliko ih je već uhićeno i na aerodromu.

"Preživjet će samo još dvije generacije“

Na videosnimci uhićenja koja se pojavila na društvenim mrežama čuje se kako prosvjednik govori stjuardesi i putnicima kako ne želi s njima putovati, ali ni ne želi izaći iz aviona te kako mu je žao što im je prouzročio neugodnosti.

"Preživjet će samo još dvije generacije ljudske civilizacije ako nastavimo funkcionirati kao do sada“, dodao je.

Aktivisti su već ranije priopćili kako namjeravaju zaustaviti letove tako da legnu, sjednu ili se čak zalijepe ispred ulaza u terminal za dolazne letove na londonskom aerodromu.

Dodali su da planiraju okupirati pristupnu cestu prema zračnoj luci i željezničku stanicu ako neće moći ući u zgradu aerodroma.

"Nenasilnom blokadom ove zračne luke demonstriramo, poput hongkonških prosvjednika, protiv neekološkog i nepromišljenog prometnog sustava o kojem zemlje poput naše u potpunosti ovise“, izjavio je predvodnik aktivista Rupert Read.

Pročitajte više