VIDEO Kolaps na cestama u Dalmaciji, gradovi blokirani: "Nikad nije bilo gore"

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Googla maps

SRPANJSKO nevrijeme potjeralo je sve turiste s plaža u Dalmaciji, zbog čega je u više gradova došlo do potpunog kolapsa.

U okolici Splita se javljaju veće kolone, javlja Dalmacija Danas, kako zbog odlaska turista s plaža, tako i zbog velikog priljeva turista zbog Ultre.

Gužvi ima u pravcu Splita iz smjera Kaštela, no stanje je najgore kroz Podstranu.

U oba smjera stvorile su se kilometarske kolone. Kolona prema Splitu kreće već od Jesenica i vrlo je spora. Iako ima gužvi, stanje je nešto bolje u pravcu Omiša, piše Dalmacija Danas. Čitatelji javljaju da stanje nikad nije bilo gore.

Slobodna Dalmacija javlja da se kolona proteže od Trogira do Makarske, kolona je na naplatnim kućicama u Dugopolju, a taksisti javljaju da je gotovo nemoguće pristupiti Zračnoj, ali i Trajektnoj luci Split. 

U splitskoj Gradskoj luci vlada nezapamćena gužva. Kolone se praktički ne miču. Autobusi stoje u koloni i ne miču, trubi se, svi su nervozni... Sveopćem kaosu, osim kiše i ogromnog broja turista koji se zbog Ultre slijevaju u grad, doprinose i radovi na novom ugibalištu u Luci.

Policija je zbog stanja na ovom dijelu magistrale izašla na teren i pokušava pomoći da se promet normalizira. Objavili su i priopćenje građanima:

"Zbog gužvi u prometu na svim prilaznim pravcima gradu Splitu, kao i u smjeru trajektne luke, molimo građane za strpljenje. Svi raspoloživi policijski službenici su na terenu i poduzimamo sve što je realno moguće, u cilju poboljšanja protočnosti prometa", napisali su.

Velike gužve i kod Dubrovnika

Kako javlja Dulist, velike su kolone i na dubrovačkom području, na relaciji Župa - Grad.

Dubrovčani su nakon više sati čekanja, prema svim dostupnim komentarima, na izmaku snaga. "Kolona za ulaz u grad do Dubca", "Tko je krenuo prema gradu uz Dubac treba mu strpljenja", "Tko ide u grad iz bilo kog pravca, neka izbjegava Ilijinu glavicu", javljaju vozači.

Kaos i u Zadru, Šibeniku, Makarskoj...

U Zadru je gotovo nemoguće pronaći parking. Kolona za parkiranje na Jazinama, u središtu grada, duga je nekoliko stotina metara. 

Kako doznaje Šibenik.in, ogromne su gužve i u Šibeniku. Na terenu su zaposlenici Gradskog parkinga kao i prometni redari koji pokušavaju rasteretiti promet u gradu. 

U Makarskoj je u samo pet minuta palo 15 litara kiše po četvornome metru, što je izazvalo kaos u prometu. Po cijelome gradu voda se izlijevala iz šahtova, a poplavljeni su i mnogi podrumi i poslovni prostori. Nevrijeme je prouzročilo i veliku štetu u Malostonskom zaljevu. Devastirana su uzgajališta kamenica i dagnji, a šteta će se tek utvrditi. Na nekim uzgajalištima ona je stopostotna jer je izgubljena i skupa oprema, javlja HRT.

Pročitajte više