TIJEK DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

VIDEO Kolinda završila posjet Zagrebu. Na kraju je razgledala centar grada

Foto: Josip Regović/Pixsell, Luka Šangulin/Index

NAKON posjeta i obilaska svih hrvatskih županija, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović stigla je konačno u posjet Zagrebu.

"Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će u četvrtak, 7. veljače 2019. godine Gradsku upravu Grada Zagreba, čime će završiti aktivnosti vezane uz izmještanja Ureda predsjednice Republike Hrvatske. U Gradskoj upravi Grada Zagreba predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Andrijom Mikulićem, koji će joj, zajedno sa suradnicima, predstaviti programe i projekte Grada Zagreba.

U nastavku dana Predsjednica će posjetiti Zagrebački inovacijski centar (ZICER) na Zagrebačkom velesajmu te obići naselje Podbrežje, zagrebački model stanogradnje s pratećom izgradnjom komunalne i društvene infrastrukture", stajalo je u priopćenju iz njenog Ureda.

Kako su javili iz Grada Zagreba, predsjednica će u 9 stići u Gradsku upravu gdje će razgovarati s Bandićem i Mikulićem, a u 10:15 će posjetiti pametnu sobu u Gradskoj upravi. U 10:45 se očekuje njen dolazak na Velesajam, a već u 12:10 očekuje se u Podbrežju. U 12:50 kreće u obilazak centra grada.

Tijek njenog posjeta Zagrebu moći ćete tijekom dana pratiti na Indexu :)

IZ MINUTE U MINUTU

12:48 Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović završila je s razgledavanjem centra Zagreba. 

12:37 Kolinda razgledava centar Zagreba. Trenutno razgledava Tkalčićevu ulicu.

12:33 Predsjednica razgledava licitarska srca.

12:31 Kolinda je doputovala do centra Zagreba. 

12:00 Predsjednica je već stigla u Podbrežje.

 

11:29 "Rekao mi je gradonačelnik  - pronađi prostor i napravite svjetski standard za te mlade ljude da nam ne odlaze iz Zagreba", kazala je voditeljica Tehnološkog parka.

11:26 "Zagreb postaje europska i svjetska metropola. Iznimno mi je drago što je Zagreb postao turistička destinacija", dala je predsjednica izjavu nakon što je obišla Tehnološki park. "Posebno mi je drago bilo vidjeti pametnu sobu za koju se nadam da će doprinijeti sigurnosti i na ulicama i na gradskim trgovima. Gradonačelniče, hvala vam", dodala je.

11:00 S 15 minuta zakašnjenja predsjednica je stigla u Tehnološki park na Velesajmu.

10:33 Predsjednica će kasniti na Velesajam gdje je trebala biti u 10:45

9:36 Za 10:15 je predviđen posjet pametnoj sobi, no to reporteri neće moći snimiti.

9:21 Slijedi zatvoreni dio sastanka.

9:17 "Nakon 20 izmještenih ureda, Poreč, Ilok... danas sam željela u ovom gradu u kojem živim vidjeti projekte. Želim čestitati na postignućima koje grad Zagreb postiže u europskim i svjetskim okvirima. Čini mi se da je posljednji uspjeh ulazak u Michelinov vodič. Veseli me posjet pametnoj sobi, posebno se veselim susretu s obrtnicima.

 

 

U tim obrtničkim zanimanjima postoji puno deficitarnih zanimanja i nedostaje im radne snage. Ja vam želim još puno uspjeha, želim da još više razvedrimo lice građana izgradnjom fasada...  Želim da naš lijepi Zagreb, koji je jedan od najljepših i najčišćih gradova Europe, još više zasja", rekla je predsjednica Kolinda.

Istaknula je da se Zagreb na turističkom planu profilira kao jedna od najpoželjnijih europskih destinacija, te izrazila zadovoljstvo što zajedno sudjeluju u organizaciji Adventa, a uskoro će dovršiti projekt izdvajanja najvećeg dijela šume na Pantovčaku kao park-šume za Zagreb i sve građane.

Spomenula je i susret s obrtnicima, napomenuvši da, unatoč porastu broja zagrebačkih obrtnika, tu ima još puno deficitarnih zanimanja, poput prerade kože, tekstilne industrije i zlatarstva. "Znamo da je preduvjet razvoja i kralježnica gospodarstva malo i srednje poduzetništvo, pa se nadam da će i Zagreb nastaviti poticati poduzetništvo i obrtništvo", poručila je.

Bandić je pak predsjednici zaželio dobrodošlicu u Zagreb i poželio joj da se osjeća kao da je na Pantovčaku, istaknuvši da gradsko čelništvo čini sve da Zagreb i Hrvatska napreduju na području demografske politike, znanja i obrazovanja, rada i zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde, otvorenosti i sigurnosti, multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti.

Mikulić je rekao da je Gradska skupština sastavljena od različitih političkih opcija, ali je svim zastupnicima zajednička ljubav i briga za Zagreb. Izrazio je ponos zbog zastupljenosti žena u Gradskoj skupštini - 17 od 51 gradskog zastupnika, čime Zagreb ima bolji prosjek od nacionalne razine.

"Poruku koju ćemo danas zajedno poslati jest da dajemo podršku politici kojoj je cilj poboljšanje standarda naših sugrađana, napredak gospodarstva, znanstvene zajednice, javne uprave, zdravstva, socijalne skrbi, prometne infrastrukture, zaštite okoliša i brojnih ostalih područja vezanih za kvalitetu života", kazao je.  

9:12 "Hvala što ste došli", rekao joj je Bandić nakon što su sjeli za stol. "Čast nam je što ste došli", rekao je Mikulić.

9:05 Predsjednica je doputovala u Zagreb. Prvo je posjetila Gradsku upravu gdje ju je s buketom ruža dočekao zagrebački gradonačelnik. A onda su je posloženi u redu dočekali službenici, sa svima se rukovala.

9:00 Čeka se dolazak predsjednice u Gradsku upravu.

Pročitajte više