VIDEO Krenuli radovi na dvije važne ceste u Zagrebu. Ogromne gužve na ulazu u grad

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Grada Zagreba najavili su nove radove na dvije prometne ceste u Zagrebu. Ulicom grada Vukovara na dijelu od Ulice Donje Svetice do Ivanićgradske bit će otežan promet danas i sutra od 8:30 do 14 sati.

"Zbog izvođenja radova uređenja nogostupa bit će onemogućeno prometovanje iz smjera zapada prema istoku, dok će se promet u smjeru istok - zapad odvijati nesmetano. Apeliramo na pješake da obrate posebnu pozornost. Nogostup će biti zauzet te je kretanje pješaka predviđeno označenim obilaznim pravcima", poručili su iz Grada.

Kako bi se na predmetnoj dionici izbjegla dodatna zagušenja, predložili su obilazne pravce:

  • Ulica grada Vukovara - Ulica Donje Svetice - Ivekovićeva - Ivanićgradska - Ulica grada Vukovara
  • Ulica grada Vukovara - Donje Svetice - Planinska - Ivanićgradska - Ulica grada Vukovara

"Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da imaju strpljenja i razumijevanja zbog mogućih poteškoća u prometu", poručili su iz Grada.

Radovi i na ključnom križanju na istoku Zagreba

Zbog radova na prespoju novog kolektora na postojeći koji se nalazi u samom raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama, promet će na tom području biti otežan do 11. ožujka, najavili su u petak iz Grada Zagreba.

Radove na prespoju novog kolektora potrebno je izvesti kako bi se počelo sa završnim radovima na proširenju Branimirove, a s obzirom na to da u tom roku počinje drugi dio zimskih školskih praznika, očekuje se manje vozila na gradskim prometnicama, objašnjavaju iz Grada.

 

Promet će se odvijati suženim dijelom kolnika, u smjeru istok - zapad jednim prometnim trakom, odnosno u nekim smjerovima bit će onemogućen. Zabranjeno će biti prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu kneza Branimira (smjer istok - jug), kao iz Ulice kneza Branimira prema ulici Dubrava (smjer jug - zapad).

Posebnu pozornost trebaju obratiti pješaci, s obzirom na to da će se u zoni gradilišta kretati povećan broj teretnih vozila i opreme.

"I dosad smo imali radove na navedenim dionicama, ali smo se trudili da to bude vikendom i nakon radnog vremena. Međutim, sada moramo na tri tjedna zatvoriti korištenje Zagrebačke ceste prema Dubravi kako bismo u potpunosti mogli izvršiti radove na prvoj etapi produžene Branimirove", objasnio je gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamolio sugrađane za strpljenje jer će u konačnici dobiti manje gužve u istočnom dijelu grada.

Kako bi se na raskrižju izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazne pravce iz Zagrebačke preko Ljudevita Posavskog, Slavonske avenije i Heinzelove do Ulica kneza Branimira; te iz smjera zapad iz Dubrave preko R. Škrnjuga, Branimirove, Aleje javora i Čulinečke.

Pročitajte više