VIDEO Majka Navalnog: Pokazali su mi tijelo mog sina. Ucjenjuju me...

Screenshot: YouTube

Majka Alekseja Navalnog rekla je da joj je pokazano tijelo njezinog sina, ali je dodala da su ruske vlasti vršile pritisak na nju da dopusti "tajni" pokop.

U video obraćanju Ljudmila Navalna rekla je da je jučer navečer dovedena u mrtvačnicu. Kazala je da je potpisala smrtovnicu. Saveznici pokojnog oporbenog čelnika rekli su da je umro prirodnom smrću.

Udovica Navalnog poručila je da su ga ubili Putin i ruske vlasti.

"Vlasti su postavljale uvjete za ukop mog sina"

Ljudmila Navalna rekla je da zakon zahtijeva od vlasti da predaju tijelo njenog sina, ali je rekla da je bila ucijenjena jer su to odbile učiniti. Tvrdila je da su vlasti postavljale uvjete za pokop njenog sina, uključujući mjesto, vrijeme i način njegova ukopa.

"Žele me odvesti na periferiju groblja do svježeg groba i reći: 'Ovdje ti leži sin'", kazala je majka Navalnog.

"Govore da će učiniti nešto s tijelom mog sina ako ne pristanem na tajni sprovod"

Ljudmila Navalna, koja je otputovala u grad Salehard nakon vijesti o smrti njezina sina u obližnjoj kaznenoj koloniji, također je rekla da su joj vlasti prijetile.

"Gledajući me u oči govore da će, ako ne pristanem na tajni sprovod, učiniti nešto s tijelom mog sina. Istražitelj Voropajev mi je otvoreno rekao da vrijeme nije na mojoj strani i da se tijelo raspada", kazala je majka Navalnog u videu.

Video je objavljen na YouTube kanalu njezinog pokojnog sina. Ljudmila je obraćanje završila zahtjevom da joj se tijelo njezinog sina vrati.

Navalni je umro 16. veljače u zatvorskoj koloniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.