VIDEO Matejev otac za Index: Najgore je čekanje. Želim da se pojavi i da odemo kući

Foto: Index

ŠESTI DAN zaredom traje intenzivna potraga za nestalim Matejem Perišem.

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji 31. prosinca nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u Beograd. Posljednji put je viđen u noćnom klubu Gotik, dok se u beogradskim tabloidima pojavilo nekoliko snimki nadzornih kamera na kojima je, kako je rekao i njegov otac, Matej.

Jučer se pojavio cijeli niz priča koje su neprovjerene te neutemeljene. Dobar dio priča koje su prenosili neki mediji odnosi se na poznanike iz Splita, s fakulteta ili ljude koji su bili u klubu tu večer, ali ne u društvu s Matejem. Srpski tabloidi su bez konkretnih dokaza spekulirali o raznim opijatima i slično.

Matejev otac potvrdio je da je policija pronašla taksista u čije je vozilo pokušao ući mladić. Taksist je, tvrdi otac, ispitan.

Nenad Periš ispričao je u razgovoru za Index o detaljima potrage.

 

"Pročitao sam neke vaše tekstove, korektni su", rekao je na početku.

"Ne želim smetati policiji, oni rade posao najbolje što znaju", rekao je.

"Hvala srpskoj policiji, jako su angažirani", dodao je Nenad Periš.

"Nisu mi dali objašnjenje za DNA, samo su me zvali. Iskreno ne znam zbog čega, nisam ni pitao. Sigurno postoje neki forenzičarski razlozi", rekao je Periš.

Otac Nenad Periš od prvog dana daje javnosti informacije koje bi mogle pomoći istrazi.

"Ja imam obitelj u Splitu, sve čitaju, puno je prijatelja. Nažalost, bilo je dezinformacija, ne znam zašto su objavljene. Nebitne su, ali mogu smetati. I policiji i nama koji smo vezani za Mateja, pa i vama novinarima. Pa evo, povremeno ću se uključiti i dati to, to mi smeta. Jedina osoba koja je važna je Matej. Ja radim što bi radio svaki otac. Nepotrebno je da se eksponiram, ali u nekim situacijama moram reagirati", rekao je.

"Ono što policija kaže je istina, ostalo su manipulacije", rekao je Periš.

O taksiju

Komentirao je i taksista.

"Ja mogu reći ono što sam vidio, izjavu taksista koji je predmet istrage ne mogu citirati i ne znam je. Mislim da je sama komunikacija s taksistom bila nakon što sam bio s ljudima s kojima sam razgovarao. Što je rekao, ne znam. Ali vidljivo mi je što je Matej pokazao, da želi ući na stražnja pa prednja vrata. Onda se sagnuo i pitao je li slobodno, tako su mi rekli. Što je dalje bilo, ne znam", kaže.

"Ono kako ja gledam, Matej je izašao u kratkim rukavima, trčao je, sigurno je uzeo taksi da ga negdje prebaci. Nije pokušavao ući u taksi bezveze. Smatram da se želio vratiti natrag. Je li želio otići u apartman ili negdje, ne znam. Da je ušao u taksi, sigurno bi rekao adresu. Nažalost, taksi je bio pun", kaže.

"Što se dalje dogodilo, ne znam. To mi je mučno. Dani prolaze, čekamo. Strepim. To je to", kaže.

"Nisam dobio informaciju da se on kružno kretao. Ja sam dobio informaciju da je on otišao od točke A do B pravocrtno, a ne s nekim vraćanjima", kaže.

"Najgore je čekanje", kaže Periš.

"Pitam se gdje je. To čekanje odgovora je bolno. Vjerujte, svaki roditelj bi se tako ponašao", kaže.

"Najbitnije u ovom trenutku je da se pojavi i da odemo skupa kući ako je živ", kaže Periš.

Pročitajte više