VIDEO Na Jahorini i Vlašiću pada snijeg

Screenshot, video: Webcam Jahorina, Webcam Vlasic

DANAS je u bosanskohercegovačkim planinama pao snijeg. Nakon jučerašnjeg dana u kojemu je prevladavalo oblačno vrijeme, popraćeno hladnim vjetrovima, danas su na Vlašiću i Jahorini zalepršale prve pahulje. 

Na Vlašiću je kao što se vidi po fotografijama, palo manje snijega, dovoljno da lagano prekrije površinu, ali to bi se u tijeku dana moglo promijeniti.

Ipak, na Jahorini je snježni pokrivač veći, a snijeg pada i trenutno kao što se vidi na streamu s web kamere na Jahorini:

 

Vrijeme danas u Hrvatskoj

U Hrvatskoj se danas ipak ne očekuju snježne padaline. 

Kako javlja DHMZ, danas će na Jadranu prevladavati pretežno sunčano vrijeme, dok će u unutrašnjosti ujutro i prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. Potom se očekuje postupno razvedravanje pa će prevladavati sunčano. Puhat će slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, u početku na istoku sjeverozapadni.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, okrenut će na sjevernom Jadranu na jugo, a na krajnjem jugu na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 15 do 20 °C.

Pročitajte više