VIDEO Na trgu nakon klečanja izbila tučnjava. Privedeni Austrijanac i Francuz

Foto: Hana Kajari/Index

KLEČAVCI su opet klečali na glavnom zagrebačkom trgu. Katolički fanatici, okupljeni u inicijativu koja se zove Muževni budite, i ove subote muževnost su pokušali postići - klečanjem.

>> VIDEO Klečavci ogradili dio Trga za muškarce. "Ne možete unutra, to nije za žene"

I ove subote na Trg su došli protuprosvjednici, koji su ležali unutar ograđenog prostora u kojem klečavci mole. Imaju transparente "Naša tijela, naš izbor", "Slobodan javni prostor za sve", "Patrijarhat ubija", "Homofobija nije religija"... U jednom trenutku došlo je do kraće svađe između klečavaca i protuprosvjednika, ali ih je policija brzo razdvojila.

Nakon što je klečanje završilo došlo je do naguravanja i tučnjave. Iako su prve informacije govorile da su se potukli neki od klečavaca i prosvjednika, policija je te informacije demantirala.

"Danas, 3. veljače u jutarnjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uporabili su sredstva prisile nad dvojicom muškaraca stranih državljana (Francuska i Austrija) koji su pružali aktivan otpor te nisu postupali po naredbama policijskih službenika.

Dvojac je priveden u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti. Prema do sada prikupljenim informacijama ne radi se o osobama koje su bili sudionici prijavljenih prosvjeda na navedenoj lokaciji", objavila je policija.

 

Na Trgu je bila i Hitna zbog starijeg molitelja kojem je pozlilo. Muškarcu nije pozlilo zbog tučnjave.

I prije početka klečanja došlo je do svađe između klečavaca i prosvjednika. Policija ih je brzo smirila.

 

Pročitajte više