VIDEO Nadzorne kamere trgovačkog centra u Harkivu snimile trenutak udara. 16 mrtvih

Screenshot: X

Broj mrtvih u ruskom napadu na specijalizirani trgovački centar s građevinskim proizvodima u Harkivu popeo se na 16. Među žrtvama je i 12-godišnje dijete. Ozlijeđene su 44 osobe, od toga 14 žena i 30 muškaraca. 

Oleh Sinehubov, načelnik vojne uprave Harkivske oblasti, izjavio je kako su identificirana tijela 14 poginulih. Dodao je kako su pronađeni fragmenti dva tijela koja tek trebaju biti identificirana. Još osam osoba se smatra nestalima. 

Izbio požar

Napad se dogodio jučer poslijepodne, a izazvao je golemi požar. Vatrogascima je bilo potrebno više od 16 sati da ugase vatru. Nacionalna policija Ukrajine objavila je snimku koja bilježi trenutak ruskog udara. Na snimci se vide kupci koji se ležerno kreću trgovinom, prije nego što uslijedi snažna eksplozija. 

"Video na kojem istražitelji trenutno rade prikazuje trenutak udara. To jasno pokazuje da su ljudi bili potpuno nespremni za takav napad. Bili su na radnim mjestima i bavili se svojim poslom. Sada analiziramo svaku minutu snimke s nadzorne kamere", istaknuo je Sinehubov. 

Pročitajte više