VIDEO Neonacisti napali par u SAD-u, udarili ženu šakom u glavu: "Još umirem od straha"

Screenshot: Twitter
 
SKUPINA neonacista napala je u subotu par u restoranu u Brentwoodu.
 
Crnac i bjelkinja sjedili su zajedno u restoranu u Brentwoodu kada im je prišla skupina od oko 30 muškaraca odjevenih u crno, sjela za stol do njih i počela ih maltretirati. Ranije su sudjelovali u neonacističkom maršu u Shelbyvilleu, a rekli su da pripadaju skupini White Lives Matter (Bijeli životi vrijede).
 
Neonacisti su zatražili ženu da ostavi muškarca i ode s njima i tada je započeo sukob, a jedan od napadača udario je ženu šakom i raskrvario joj lice, što je prikazano na kraju snimke objavljene na Twitteru.
 
White Lives Matter: Mi ne promičemo i ne potičemo nasilje
 
Napadnuta žena je za Fox News izjavila da su ona i njen partner "iskreno tužni i šokirani" zbog toga što se dogodilo. Dodala je da "ne razumije zašto bi restorani uopće posluživali takve ljude": "Napala me banda od najmanje 15 muškaraca. Taj objekt im je dozvolio da uđu. Još uvijek umirem od straha."
 
Osumnjičeni neonacist koji je udario ženu opisan je kao bijelac u tridesetim godinama, a jedan od muškaraca na snimci identificiran je kao poznati nacionalist Matthew Heimbach. On je u izjavi okrivio ženu za sukob i ustvrdio da je "uskočila i počela tući ljude".
 
Skupina White Lives Matter također je za Fox News izjavila da napadači nisu bili povezani s njima: "Mi ne promičemo i ne potičemo nasilje. Postoje mnoge manje grupe koje uzimaju naše ime i pokušavaju dati rasistički ton našem pokretu."

Pročitajte više