VIDEO Nijemac u BMW-u divljački pretjecao po autocesti, zbog njega poginuo Hrvat

Screenshot: Donaukurier

PRIJE nešto manje od mjesec dana na autocesti A9 kod Ingolstadta poginuo je Hrvat iz bavarskog mjesta Gaimersheim.

Za nesreću je optužen 22-godišnjak iz Geisenfelda koji je od 30. listopada u pritvoru.

BMW-om udario u Audi

Do teške prometne nesreće došlo je 20. listopada oko 23 sata kada je 22-godišnji vozač BMW-a velikom brzinom pretjecao na autocesti A9 između izlaza Manching i Ingolstadt-Süd. Udario je u Audi koji je vozio Hrvat, a od siline udarca Audi je odbačen oko 150 metara dalje. Hrvatski državljanin poginuo je na licu mjesta.

BMW se prevrnuo na krov i klizio još 300 metara, a 22-godišnjak je tek lakše ozlijeđen.

"Svatko tko vozi tako bezobrazno i isprobava snagu svog vozila do krajnjih granica, čini to svjestan da sve može dovesti do smrti, znači do ubojstva", navelo je tužiteljstvo u Ingolstadtu.

Javio se čovjek kojeg je isti vozač BMW-a zamalo udario

Tužiteljstvo sad traži druge vozače koji su te noći možda bili ugroženi vožnjom 22-godišnjaka u BMW-u. Jedan je muškarac iz Geisenfelda javio njemačkom portalu Donaukurier kako je 22-godišnjak svojim autom zamalo udario u njegov na cesti B300.

"Jednom je pretjecao na opasnom mjestu, drugi put je vozio prema meni. Ja mislim da ga uopće ne zanimaju ograničenja brzine", rekao je čitatelj.

Njemački mediji ovih dana intenzivno pišu o toj nesreći zbog presude dvojici muškarca koje je Zemaljski sud u Berlinu osudio na kaznu zatvora zbog "ubojstva na cesti izazvanog velikom brzinom tijekom ilegalnih automobilskih utrka".

U većem dijelu Njemačke odlučeno je da će postrožiti kazne za vožnju velikom brzinom. Veće kazne bit će usmjerene pogotovo na sudionike u prometu koji zbog neprimjerene brzine izazovu nesreću sa smrtnim ishodom.

Pročitajte više