VIDEO Noćas je izbio požar u Mariji Bistrici, dvorana u svetištu potpuno izgorjela

JUTROS oko 3 sata izbio je požar u dvorištu Svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u kojem je dvorana za mlade u potpunosti izgorjela, javlja portal zagorje.com

Video: Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

Foto: zagorje.com

Prema riječima zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražena Sinkovića, vatrogasni operativni centar dojavu o požaru zaprimio je oko 2.55 sati, a nekoliko minuta kasnije vatrogasci su stigli na mjesto požara.

"Kad su vatrogasci stigli, požar se već razbuktao. Krenulo se u akciju gašenja i oko 5 sati požar je stavljen pod kontrolu", kazao je Sinković za Hinu.

Dodao je da je vatrom bila zahvaćena konstrukcija krovišta, kao i drveni stropovi i podovi te da je jedino što su vatrogasci mogli učiniti bilo spriječiti širenje požara na susjedne objekte.

Sinković je rekao da je izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade, a prema njegovim procjenama materijalna šteta je velika.

Požar je gasilo 30-ak vatrogasaca s desetak vatrogasnih vozila,  a vatrogasci su još uvijek na terenu i rade na raščišćavanju požarišta.

Pročitajte više