VIDEO Novi šef Srebrnjaka prije dvije godine: Ne vjeruj Srbinu

Screenshot: YouTube

DARKO RICHTER novi je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Richter je u javnosti najpoznatiji po svojim izjavama o umjetnoj oplodnji, kao i po, u najmanju ruku, zanimljivim odgovorima na medicinska pitanja koji su prije nekoliko godina postali viralni.

"Ne vjeruj Srbinu!"

Richter je, kako pišu Novosti, nekoliko puta gostovao na tribinama neregistrirane Hrvatske pravoslavne crkve. Govorio je o austro-ugarskom feldmaršalu Svetozaru Borojeviću, s obzirom na to da mu je on jedan od predaka po prabaki. Po Richteru su Borojevići pravoslavni Hrvati, a porijeklom Vlasi.

Zalaže se za HPC i tvrdi da je izjednačavanje pravoslavlja sa srpskom nacijom "rasizam koji su na čudan i nemoralan način izmiješali interesi svetosavlja i boljševizma".

Na jednom od simpozija tzv. HPC-a rekao je: "U našoj se obitelji prenosila uzrečica Milke Borojević (njegova prabaka, op.a.): 'Ne vjeruj Srbinu!'"

 

Na tim bi tribinama nastupao uz Igora Vukića, predsjednika Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, poznatog po tvrdnjama kako je Jasenovac bio tranzitni i radni logor u kojem nije bilo ubojstava. Ako ih je i bilo, smatra Vukić, za njih su svojim ponašanjem i neposluhom bili krivi isključivo logoraši.

"Umjetna oplodnja je silovanje u epruveti"

Podsjetimo, Richter je za Glas Koncila 2010. godine govorio o umjetnoj oplodnji.

"Što reći o heterolognoj oplodnji ili o metodama homologne i heterologne izvantjelesne oplodnje u kojima se u epruvetama muške i ženske spolne stanice dovode u prisilni bliski kontakt? Pa neće spermij uvijek ući u jajnu stanicu samo zato što je blizu.

Nerijetko se spermij unosi nasilu u jajnu stanicu. Tu se život nasilno događa, to je neka vrsta silovanja u epruveti, pa ima silan broj neuspjelih zigota i onda trebate uvijek puno više embrija da bi se na kraju neki uspjeli usaditi. A one druge, koji su nasilno nastali, onda se uništava ili zamrzava. To ne može biti ni normalni ljudski, a kamoli Božji naum", kazao je Richter tada.

Sinoć je Richter objavio poduži status na Facebooku. U statusu piše o ljudskim dimenzijama, teretima komunističkih zločina i Posljednjem sudu. Richter je naknadno skratio status i veći dio izbrisao, ali u povijesti uređivanja objave i dalje se može vidjeti njegova originalna objava.

>> Šef Srebrnjaka objavio status, piše o Posljednjem sudu, ljudskim dimenzijama, partiji

Pročitajte više