Video: Objavljena jedina poznata video snimka Anne Frank

MUZEJ Anne Frank u Amsterdamu objavio je jedinu njenu poznatu video snimku na YouTubeu nastalu na vjenčanju njenih susjeda.

Snimka je nastala 22. srpnja 1941. godine, prije nego su Anna i njena obitelj bili prisiljeni skrivati se od nacista. Na njoj se vidi tada 12-godišnja Anna kako se naginje kroz prozor. Snimka je objavljena na kanalu posvećenom njoj, na kojem se nalaze i snimke njenog pokojnog oca Otta, ali i Nelsona Mandele koji priča Anni.

Širenje poruke tolerancije

"S otvaranjem kanala o Anni Frank na Youtubeu, ljudi u svijetu će moći istražiti život i značenje Anne Frank. Nadamo se da će ovo proširiti doseg Kuće Anne House, njene edukacijske snage i poruke tolerancije", piše u izjavi za medije.

Najavljeno je i lansiranje virtualnog, internetskog muzeja 28. travnja sljedeće godine kada će se slaviti 50 godina postojanja muzeja.

Anna Frank postala je poznata nakon posthumnog objavljivanja njenog dnevnika u kojem su ispričana iskustva njene obitelji tijekom skrivanja od nacista. Dnevnik Anne Frank postao je bestseller i preveden je na više od 70 jezika.

Pročitajte više