VIDEO Ogroman odaziv u BiH, glasalo 57% više birača. Pogledajte kaos u Mostaru

Foto: Klix.ba

NA ulicama Mostara vlada potpuni kaos zbog birača koji autima dolaze iz cijele Hercegovine, javlja portal Klix.ba. Automobile ostavljaju nasred ceste, na pločniku i zebrama tako da su pojedine ulice ostale bez ijedne prometne trake.

Primjerice, Ulica kralja Tomislava ispred Osnovne škole Petra Bakule, gdje se održava glasanje, značajno je sužena, što otežava kretanje vozila u jednoj od najprometnijih mostarskih ulica. Automobili se ostavljaju i na zelenim površinama, a policije nama na vidiku.

Birači dolaze i organiziranim autobusima

Osim osobnih vozila, piše Klix.ba, javna je tajna da birači dolaze i organiziranim autobusima.

U Bosni i Hercegovini je do 11:30 sati na izbore izašlo 3500 birača više nego u prvom krugu. Kako je objavio DIP, u prvom krugu glasalo je 6211 birača, dok je danas izašlo 9725 birača.

Jutros u Mostaru glasao i Dragan Čović

Jadranka Modrić iz Generalnog konzulata RH u Mostaru rekla je za Klix.ba da glasanje protječe bez problema iako su gužve velike. U Osnovnoj školi Petra Bakule rano jutros glasao je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović. 

"Škola nema dovoljno kapaciteta, ali smo dobro organizirani i nema velikih čekanja", kazala je Modrić za Klix.ba i dodala da se najviše čeka na biralištima za glasače čije prezime počinje slovom "M" jer ih je najviše.

U Mostaru će se moći glasati i nakon sedam sati

Podsjetimo, od 44 biračka mjesta, koliko ih ima u BiH, njih 19 je u Mostaru, a većina glasača u grad na Neretvi stigla je i prije sedam sati. Birališta se zatvaraju u 19 sati, a što se tiče Mostara, oni koji ne stignu obaviti svoju dužnost moći će glasati i iza 19. Prvi rezultati očekuju se u 20 sati iz Državnog izbornog povjerenstva.

Pročitajte više