VIDEO Ogroman ukrajinski napad dronovima na Belgorod

Foto: X

Starija žena je poginula, četvero ljudi je ranjeno, a deseci zgrada su oštećeni u višestrukim ukrajinskim napadima na regiju Belgoroda, rekao je guverner južne ruske regije koja graniči s Ukrajinom.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su sustavi protuzračne obrane uništili ukupno 29 dronova koje je lansirala Ukrajina iznad teritorija regije. Starija žena poginula je u selu blizu grada Belgoroda, koji je administrativno središte regije Belgoroda, rekao je Vjačeslav Gladkov, guverner regije u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

 

Najmanje šest dronova uništeno je iznad okruga Jakovlevski u regiji Belgorodu, rekao je Glakdov. Tamo su dvije osobe zadobile rane od gelera, dodao je. 

Još jedna osoba je ozlijeđena nakon što je dron oboren iznad grada Belgoroda, a još jedna žena je ozlijeđena u jednom od sela u regiji, rekao je Gladkov. Rekao je da su deseci zgrada i automobila širom regije oštećeni.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Nije bilo trenutačnih komentara iz Ukrajine. Obje strane negiraju da ciljaju civile u ratu koji je Rusija počela invazijom na susjednu zemlju 2022. godine.

Ukrajina kaže da njezini napadi na rusku vojnu, prometnu i energetsku infrastrukturu potkopavaju sveukupne ratne napore Moskve i da su odgovor na ruske nemilosrdne napade na ukrajinsku infrastrukturu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.