VIDEO NOVI SUKOB U SABORU Grmoja: Šuker mi je rekao da ću platiti zbog Buljevih izjava

Foto, Video: Hina, Index

ZASTUPNIK Mosta, Miro Bulj, zatražio je odmah na početku sjednice saborsku stanku zbog Agrokora i ministra Marića. On je od Marića zatražio odgovore o tome je li se sastajao s Todorićem.

"Ja ne citiram blog Ivice Todorića jer u njemu ništa i ne piše. Vrijeme je i da Todorić kaže da li je platio porez, koji su mu sve ministri pomagali, jesu li mu dolazile inspekcije. To želimo, tko je dozvolio da zarobi cijelu Hrvatsku. Todoriću, vidim da ste aktivni, napišite tko vam je to dozvolio. Oni, koje prikazujete kao neprijatelje, su vam obiteljski prijatelji jer su vam sve omogućili. Napiši, Todoriću, imena i prezimena, tko ti je sve ovo omogućio. Kome si ti plaćao kampanje, Todoriću? Tko su tvoji ljudi u HNB-u? Vujčiću, Rohatinski, bivši ministri financija, što ste vi poduzeli da se ovo ne dogodi? Ako je ovo istina, a ja smatram da je istina jer Marić ne odgovara na moj upit. Vrijeme je da odgovori. Vrijeme je da se kaže istina, posebno vi koji ste bili ministri financija. Tražim od DORH-a da kaže što su oni poduzeli i što smjeraju poduzeti", rekao je Bulj.

Svađa Bulja i Šukera

Potom je zastupnik Grmoja zatražio povredu poslovnika rekavši kako mu je HDZ-ov Šuker prijetio riječima: "Platit ćete zbog ovoga."

Rekao je i kako je Šuker već ranije prijetio Mostovcima, ali kako ih neće zastrašiti.

Odmah je povredu poslovnika tražio i zastupnik Šuker koji je tvrdio da se radi o iznošenju neistine, a pritom je upitao sve u sabornici je li ga itko čuo da je išta rekao.

Grmoja mu je rekao da će se sve vidjeti na poligrafu, a Šuker mu je odgovorio da nije čuvao ovce s njim da mu se obraća s "ti".

"U ovoj sabornici smo došli od toga da se optužuje tko koga stigne. Ova država ima svoje legalne organe, a ovo što Vi, kolega, radite je nedopustivo i nekorektno. Ja pitam kolege je li itko išta rekao", upitao je Šuker.

Pročitajte više