VIDEO Ovako danas poslijepodne izgleda Jarun

Foto: Index

NA ZAGREBAČKOM Jarunu se okupio veći broj ljudi.

Kako javlja naš snimatelj, a što se vidi iz priloženih fotografija, ljudi u većim i manjim grupama šetaju ili se voze oko Jaruna.

Nacionalni stožer civilne zaštite i danas je ljudima sugerirao da ostanu kod kuće. U Hrvatskoj je danas registrirano novih 88 slučajeva koronavirusa.

Davor Božinović i Krunoslav Capak nisu isključili mogućnost novih, još drastičnijih mjera.

"Mi smo puno puta rekli da mi nismo za represivne mjere, mi donosimo mjere koje se tiču zaštite zdravlja i života, smatramo da bi ih se svatko odgovoran trebao držati. Ja osobno nisam bio u gradu pa ne mogu tvrditi o tome, ali su me kolege izvijestili da je ponašanje više-manje slično onom prije, kad epidemije nije bilo. Naročito što se tiče ponašanja u trgovinama.

Mi smo, dakako, protiv bilo kakvih represivnih mjera, smatramo da najviše možemo pomoći mi sa svojim apelima, objašnjavanjima tih mjera, a i vi mediji koji o tome pišete i prenosite naše informacije.

Ali, dakako, ako se to tako nastavi, ako vidimo da se građani nedovoljno drže mjera, da će trebati poduzeti represivne mjere", rekao je Capak danas na konferenciji.

Pročitajte više