VIDEO Ovo je konvoj vozila prema Dalmaciji: "Katastrofa, opet stojimo satima"

Foto: Čitateljica

NAKON što je propušten određen broj osobnih vozila s autoceste A1 iz smjera Like prema Dalmaciji, preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27), došlo je do pogoršanja vremenskih uvjeta koji znatno utječu na sigurnost prometa te se privremeno obustavlja formiranje konvoja, javlja HAK.

"Čim se vremenski uvjeti smire i stvore se uvjeti za to, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji", dodaje se u izvješću Hrvatskog autokluba (HAK).

"Izveli su nas u kolonu. Sad opet čekamo satima"

Indexu se javio čitatelj koji stoji u konvoju.

"Od jučer u 17:00 se nalazimo kod odmorišta Zir. Noćili smo u autu. Oko 10 nas je policija okupila u kolonu i izvela na autoput, na kojem čekamo već skoro 2 sata u mjestu. Znači umjesto u toplom restoranu, u autu smo.

Prošle su ukupno dvije ralice prema Dalmaciji i nas drže ovdje. Katastrofa je situacija. HAK, HAC i 192 se ne javljaju na pozive. 

Iako je zabrana za sva vozila osim osobnih, iza ralica je prošlo jedno teretno vozilo? A policija ništa. Ne mogu razumjeti kako ne postoji prohodna cesta", napisao nam je.

 

Dalmacija i dalje blokirana

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te jakom burom, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, u priobalju trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

U tijeku je zimsko održavanje cesta, pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije te se vozače moli za strpljenje.

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC1 Udbina-Klapavice, Gračac-Knin, DC8 Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, DC27 Gračac-Obrovac, DC42 u mjestu Poljanak, DC50 Sveti Rok-Gospić (zbog vijavice), DC25 Gospić-Karlobag, DC218 Bjelopolje-Donji Lapac, DC 429 Selište Drežničko-Prijeboj, ŽC5217 Dobroselo-Mazin, ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo), ŽC5062 Lič-Lukovo, ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko.

Pročitajte više