VIDEO Papa udario hodočasnicu

Screenshot: YouTube/NewZee PK

PAPA FRANJO jučer je na Trgu svetog Petra radosno pozdravljao djecu i hodočasnike kada je u jednom trenutku udario jednu ženu po ruci kako bi se oslobodio njenog stiska.

Incident se dogodio dok je papa Franjo hodao središtem Vatikana. U jednom trenutku ga je jedna žena uhvatila za ruku i privukla prema sebi.

Počeo ju je udarati po ruci

Papu je takav neočekivani postupak vidno uznemirio te je počeo udarati ženu po ruci kako bi se oslobodio njenog stiska, čak je u jednom trenutku i viknuo na nju, piše CNN.

Prije nego što je uhvatila Papu za ruku, žena je rukom napravila znak križa. Obratila se 83-godišnjem Papi dok mu je primala ruku, ali nije jasno što mu je pokušala reći.

Tijekom novogodišnje mise pričao o međusobnom povezivanju

Papa je na novogodišnjoj misi u bazilici svetog Petra govorio o važnosti izgradnji mostova, a ne zidova i naglasio potrebu za solidarnosti među ljudima, javlja Yahoo News.

"Bog nikada nije prestao mijenjati povijest i lice našeg grada kroz najslabije i najsiromašnije stanovnike koji u njemu žive", rekao je tijekom jučerašnje mise.

"On ih bira, inspirira, motivira na djelovanje. Ujedinjuje ih, poziva ih na stvaranje sustava podrške, na gradnju mostova, a ne zidova", dodao je i zaključio kako je važno da se ljudi "povežu jedni s drugima i slušaju one koji vape za pomoć".

Pomogao dječaku

Papa Franjo je istoga dana kada je udario hodočasnicu viđen kako pomaže dječaku. U utorak je jedan dječak pao preko prepreke koja razdvaja gomilu okupljenih vjernika te mu je Papa pomogao da ustane i, kada je vidio da je s njim sve u redu, poljubio dječaka u glavu i dao mu krunicu.

Ranije u utorak, Papa je na Twitteru napisao poruku svojim sljedbenicima i zamolio ih da krenu u novu godinu s razmišljanjima o prošloj.

"Zahvalimo Bogu na njegovoj milosti koja nas je održala u protekloj godini i s radošću Mu spjevajmo hvalospjev", napisao je papa Franjo.

Ranije toga dana papa bio na sprovodu

Ranije tijekom dana, papa Franjo je bio na sprovodu poznanici Mariji Graziji Mari. Pojavio se na pogrebu u rimskoj župi San Giuseppe a Via Nomentana bez najave i odao joj počast, piše NBC News.

Maria Mara bila je počasna profesorica na Patrističkom institutu Augustinianum u Rimu, a umrla je u ponedjeljak u 95. godini.

Pročitajte više