VIDEO Barišićeva nasljednica ne zna što je rekla prije samo šest dana

Foto: Hina

NOVA ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pozvala je javnost da ne inzistira na detaljima zbog kojih se može propustiti prilika za postizanje konsenzusa o obrazovnim politikama.

Rekla je kako inzistiranje na pitanjima na koja je već odgovorila vodi ka korištenju obrazovanja u dnevno-političke svrhe.

Međutim, čini se kako je skočila sama sebi u usta s današnjim izjavama.

Treba li ili ne treba natječaj?

Naime, prije šest dana, ministrica Divjak izjavila je kako se zalaže za depolitizaciju obrazovanja i novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu za provođenje Cjelovite kurikularne reforme.

"Naravno da treba novi natječaj", rekla je ministrica.

Međutim, danas je izjavila suprotno.

"Ja nikad nisam rekla da hoću novi natječaj", rekla je Divjak na upit novinara RTL-a.

On ju je upitao još jednom, odustaje li rezolutno od novog natječaja za novu radnju skupinu.

Ministrica je na to još jednom ponovila kako nikad nije rekla da hoće novi natječaj.

U popodnevnim satima od Ministarstva obrazovanja primili smo i obrazloženje gore navedene situacije,

"S obzirom na nesporazum s novinarom RTL-a koji je objašnjen, a u cilju potpune informacije, u nastavku šaljemo više informacija koje nisu bile poznate tijekom davanja izjave ministrice Divjak.

S obzirom da sva mjesta u Ekspertnoj radnoj skupini trenutno nisu popunjena svakako je bio potreban novi natječaj kao što je ministrica najavila u svojim ranijim izjavama. Međutim, budući da su izražene sumnje u legitimnost imenovanja postojećih članova, potrebna je revizija samog postupka koje će utvrditi treba li raspisati natječaj i za ostale članove Ekspertne radne skupine", stoji u priopćenju.


 

Pročitajte više