VIDEO HDZ-ovci oduševljeno plješću Karamarku. Plenković ga posebno pozdravio

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio je na velikom skupu HDZ-a u zagrebačkom Lisinskom, 20. općem saboru HDZ-a. 

I prije nego što je počeo sabor HDZ-a predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je dolazeći pred Lisinski na novinarsko pitanje potvrdio da je Karamarko pozvan i da se odazvao. 

Karamarko je predstavljen i na početku skupa i od HDZ-ovaca je dobio velike ovacije. 

Kasnije ga je Plenković na početku svog govora posebno pozdravio. 

 

Karamarko rekao da se vjerojatno neće kandidirati, ali i da se "nikad ne zna"

U kasnijoj izjavi novinarima nije decidirano odbacio mogućnost svog angažmana na predstojećim parlamentarnim izborima, a vodstvu stranke je sugerirao stvaranje šire koalicije - Domoljubne koalicije broj dva, ali je rekao da se vjerojatno neće kandidirati ni na listi HDZ-a ni na nekoj drugoj. Ipak, dodao je "da se nikad ne zna". 

"Ova 'montipajtonovska scena' tzv. ljevice s predsjednikom koji je malo predsjednik, a malo kandidat, gurnula me da danas definitivno budem ovdje", rekao je Karamarko novinarima govoreći o razlogu svog dolaska na 20. opći sabor HDZ-a. 

"Oni koji nisu željeli Hrvatsku, ovih 11 nekakvih ljevičara, način na koji ovo rade, i ta srijeda, i predsjednik koji želi biti jedno, drugo i treće i njegov svađalački narativ mi se ne dopadaju, nisu potrebni Hrvatskoj. Mislim da se to ne može dopasti hrvatskim građanima i zato sam danas ovdje. Prekjučer sam dvojio hoću li doći, imam neke druge poslove, ali Milanović i Grbin su me pogurnuli da dođem", dodao je.

Kaže da komunicira sa svima, pa tako i s Domovinskim pokretom.

"Pričam sa svima, ali ne o nekoj suradnji ili ne znam čemu. Ne bih o tome. Nitko me ne kandidira", rekao je i dodao kako ne bi volio da "na vlast dođu oni koji Hrvatsku nikad nisu htjeli ni priželjkivali".

Kazao je da nije razgovarao s Andrejem Plenkovićem te da se i prije sabora nisu dugo vidjeli.

Kao formulu za pobjedu HDZ-a na predstojećim izborima vodstvu stranke sugerirao je formiranje Domoljubne koalicije broj 2.

"Ja sam imao Domoljubnu koaliciju koja je pobjeđivala Milanovića. Objediniti sve što je desno, pa čak zagaziti i malo desnije i ublažiti desni narativ, ali imati sa sobom i pravaše i hrvatsko bilo, umirovljenike i vidjeti što raditi s Domovinskim pokretom", kazao je.

Pročitajte više