VIDEO Pogledajte Pernarov govor u kojem je pozvao na izlazak iz EU-a i približavanje Rusiji

Screenshot, Video: Sanja Padjen/ Index

U LISINSKOM se danas održao prvi kongres Živog zida, trenutno treće snage po snazi u zemlji. Živi zid već mjesecima raste, prestigao je Most, a prema najnovijim anketama sasvim se približio SDP-u. S potporom od 13,8 posto birača ima tek 4,2 posto manje od SDP-a, kako je pokazalo istraživanje agencije IPSOS napravljeno za Dnevnik Nove TV.

>> VIDEO Živi zid u punom Lisinskom održao prvi kongres, Pernar, Bunjac i Sinčić izazvali ovacije govorom

Stoga po ovu stranku kongres dolazi baš u pravo vrijeme. Lisinski je pun, a svaki je govornik izazvao ovacije. Ivan Pernar je, između ostalog, u svom govoru pozvao na izlazak iz EU-a i približavanje Rusiji, Kini, Indiji i Južnoj Africi.

"Sanjao sam ovaj dan. Moja uloga je boriti se za svoj narod i državu, a ne da se naši građani moraju boriti u stranim zemljama za strane interese", počeo je Pernar. Prekidan je pljeskom.

"HDZ nam je devedesete govorio da ćemo biti kao Švicarska. Međutim, švicarski vojnici nisu u Afganistanu nego u Švicarskoj. U Švicarskoj je godišnja vinjeta na svim autocestama 40 eura. Godišnja. Vi za taj novac ne možete od Zagreba do Dubrovnika i nazad", rekao je Pernar i pozvao na izlazak iz EU-a.

"Izlazak iz EU-a je uvjet bez kojeg se ne može biti slobodan. Ako oni traže sluge, u Živom zidu ih neće naći", rekao je Pernar.

"Mi želimo da Hrvatska surađuje s brzorastućim zemljama. Kina, Indija, Rusija, Južna Afrika. Mi želimo slobodno društvo", dodao je.

"Hrvatska je kao članica NATO-a sudjelovala u invaziji na Libiju. Tamo sada ljudi žive katastrofalno", rekao je Pernar komentirajući politiku SAD-a.

Pročitajte više