VIDEO Pogledajte Tomaševićev pobjednički govor: Nećemo prodati dušu vragu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu izbora u Zagrebu. Osvojio je 45.15 posto glasova. U drugi krug ulazi Miroslav Škoro, koji se provukao nakon tijesne borbe s Jelenom Pavičić Vukičević. Škoro je osvojio 12.16 posto glasova, a Jelena Pavičić Vukičević 11.1 posto.

>> Iz stožera Tomislava Tomaševića

Tomašević je u 23.30 održao pobjednički govor.

>> OBRAĆANJE TOMAŠEVIĆA:

"Večeras su građani jasno rekli 'da' promjeni. Glasno su rekli da kao grad Možemo! Da možemo zelenije, pravednije, transparentnije, bolje. Ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, on pripada svima nama. Zato je Zagreb naš. Od Sesveta do Podsuseda, ostavili smo srce na terenu. Hvala svim Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su nam dali glas i povjerenje.

Hvala stotinama volontera i volonterki, stajali su na kiši i obilazili grad. Hvala svim Zagrepčankama i Zagrepčanima. Čestitke i svim našim kandidatima u drugim gradovima.

Danas smo u Zagrebu napravili jedan i pol od dva koraka da oslobodimo grad od korupcijske hobotnice. Potrebno je samo pola koraka da promijenimo model upravljanja gradom i da uhvatimo korak s europskim metropolama.

Imamo golemu prednost, ali nema opuštanja, pred nama je dva tjedna borbe i dat ćemo sve od sebe. Vodit ćemo i dalje pozitivnu kampanju, nećemo se služiti prljavim trikovima. Pobijedit ćemo uzdignute glave i moći ćemo svima pogledati u oči. Pobijedit ćemo za dva tjedna bez da smo prodali dušu i bez da smo ikome ostali nešto dužni kako bi imali otvorene ruke da provedemo promjene kako bi ovaj grad bio bolje mjesto života za sve. Ovaj grad će biti bolje mjesto života za sve. Potreban je još jedan korak, za promjenu koja se već vidi i već osjeća. Napravite još taj samo jedan korak, za Zagreb.

Idemo zajedno dalje po pobjedu!" kazao je Tomašević.

Tko će biti zagrebački gradonačelnik?

Tko će sjediti u gradskoj skupštini?

...

Primajte na mail prijelomne vijesti čim se dogode. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više