VIDEO Policija o pucnjavi u Dubravi: Radi se o sukobu u narkomiljeu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U ZAGREBAČKOJ Dubravi sinoć je došlo do nove pucnjave.

Policija je za Index sinoć potvrdila kako je dojavu o pucnjavi dobila oko 19 sati i 15 minuta. Pucalo se u ulici Novoselski odvojak IX. Oštećen je jedan kombi, a ozlijeđenih osoba nema. U službene prostorije dovedeno je šest osoba, javila je policija nešto kasnije sinoć.

>> Pucnjava u zagrebačkoj Dubravi: "Prvo se čuo pištolj, a onda je počeo rafal"

Kako je Index neslužbeno doznao, na mjestu događaja pronađena je marihuana. No što se točno dogodilo, tko je pucao i zašto, zasad nije poznato.

Policija je u 10 sati održala konferenciju za novinare na kojoj je kazala kako je Zagreb statistički, pucnjavama usprkos, sigurniji grad nego prije.

"Stanje sigurnosti na području Zagreba i županije je dobro. Zabilježeno je 10.865 kaznenih djela kriminaliteta, to je smanjenje za 3,4 posto", rekli su iz policije.

"Bilježimo tri ubojstva, prošle godine ih je bilo četiri. Sva tri ubojstva su riješena. Ove godine je zabilježeno 13 pokušaja ubojstva, lani 28. Od tih 13 , 11 ih je riješeno", rekli su iz policije.

"Bilježimo četiri kaznena djela više silovanja nego lani, ali je svih 15 tih kaznenih djela riješeno", kazali su.

"Puno je manje prekršaja tučnjave. Tih prekršaja je manje za 20 posto", kažu iz policije.

"Početkom rujna i školske godine sačinjen je jedan plan preventivno represivnih aktivnosti, a koje su se referirale na ona tri događaja u rujnu. Angažirani su svi resursi na području cijelog Zagreba. Primijetili ste da se vikendom poduzimaju pojačane mjere u prometu, a koje rezultiraju velikim brojem ljudi koje se uhvati u prekršaju. Vikendom se zabilježi preko 1000 prekršaja, bude ih oko 1100-1200", kažu u policiji.

"Možda se radi o sukobu u narkomiljeu"

Nakon općeg stanja, policajci su kazali nešto više o sinoćnjem događaju. Kazali su kako ne mogu puno kazati, ali da postoje indicije da se radi o sukobu u narkomiljeu.

"Mogu vam reći da je jučer oko 19:13 u Zagrebu na području Dubrave došlo do kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine. Napomenuo bih da nije bilo ozlijeđenih osoba. Brzom reakcijom policije, tu je zatečeno više osoba. Više ih je odmah odvedeno u policiju. Napravljen je očevid, a kriminalističko istraživanje je u punom tijeku. Ne možemo vam reći više o detaljima. Velika većina sudionika je poznata policiji, to vam mogu reći, a istraga se širi na više osoba koje nisu u prvi mah dovedene u policiju", kazali su iz policije.

"Radi se o osobama koje su višestruko evidentirane za razna kaznena djela. Možemo reći da se radi o sukobu u krim miljeu, a imamo natruhe da se radi o sukobu u narkomiljeu. Radi se o hrvatskim državljanima", kazali su.

"Tijekom današnjeg dana bit će poznata većina stvari", dodali su iz policije.

Pročitajte više