VIDEO Pogledajte policijske snimke s autoceste

Screenshot: MUP

POLICIJA je objavila nekoliko videosnimki sukoba s autoceste.

Na snimkama se vide deseci navijača koji trče u jednom smjeru, dok su iza njih specijalci. Huligani su bacali dimne bombe. Na drugim videosnimkama se vidi kako su na policiju bacali predmete i vatrogasne aparate, a netko je mahao lancem. Vatrogasnim aparatima napravili su dimnu zavjesu.

Ovaj video je policija objavila na presici:

 

Ove videosnimke su objavili na web stranicama:

 

Ovo je policijsko priopćenje o sukobu:

"Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK 'Hajduk' u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta 'Desinec' i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Ozlijeđeno je desetak policajaca

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku."

Pročitajte više

 

Pročitajte više