Ženu u SAD-u pritvorili s lisicama u policijskom autu, udario je vlak. Sve snimljeno

Screenshot: BBC

DRAMATIČAN video koji su objavile vlasti američke savezne države Colorado prikazuje trenutak kada vlak udara u policijski auto parkiran na tračnicama, na čijem se stražnjem sjedalu nalazila žena vezana lisicama.

Službenici su 16. rujna pritvorili Yareni Rios-Gonzalez (20) u svom vozilu dok su pretraživali njezin kamionet u potrazi za oružjem zbog dojave o sukobu na cesti. Pritom su parkirali auto na tračnicama. 

 

Na snimkama se vidi kako policajci pretražuju kamionet i okolno područje kada se u daljini začuje sirena vlaka. Čini se da je službenicima trebalo najmanje 15 sekundi da shvate da dolazi vlak Union Pacific, piše The Guardian.

"Hej, je li bila unutra?"

Nakon što je jedan od policajaca shvatio da se vlak približava njihovom automobilu kazao je kolegi da se odmakne. Zatim se nekoliko puta okrenuo u blizini vozila prije nego što je pobjegao kada je vlak udario u automobil gurajući ga nekoliko metara niz tračnice.

Nakon otprilike 20 sekundi čuje se kako jedan policajac govori: "Hej, je li bila unutra? Je li bila unutra? Je li bila unutra?"

"O moj Bože, da, bila je", povikao je drugi službenik i zatim pozvao hitnu pomoć.

Žena zadobila brojne ozljede

Prema riječima ženina odvjetnika Paula Wilkinsona, Rios-Gonzalez je bila u nesvijesti kad je stigla u bolnicu. Zadobila je brojne ozljede, uključujući prijelom ruke, devet slomljenih rebara, prijelom prsne kosti te rane na leđima i glavi.

"Nikad se ne smije parkirati na tračnicama. Nikad. Nevjerojatno je da su to napravili", rekao je Wilkinson.

Denver Post je izvijestio da je policijska postaja Platteville poslala jednog od policajaca na plaćeni administrativni dopust. Incident istražuju tri agencije: policijska postaja Fort Lupton, patrola države Colorado i istražni ured Colorada.

Pročitajte više