VIDEO Policija u SAD-u ubila crnca s amputiranim nogama. Prije toga je izbo čovjeka

Screenshot: YouTube

POLICIJA je prošli tjedan (26. siječnja) u Los Angelesu ustrijelila Anthonyja Lowea Jr., 36-godišnjaka čije su obje noge amputirane. U priopćenju od 30. siječnja, policijska uprava Huntington Parka rekla je da su njezini službenici pozvani zbog napada nožem. 

Žrtva uboda opisala je svog napadača kao čovjeka u invalidskim kolicima. Napadač je navodno sišao s invalidskih kolica, bez provokacije pritrčao žrtvi i ubo ga sa strane u prsa mesarskim nožem prije nego što je u kolicima pobjegao s mjesta događaja. 

Prijetio policiji

U potrazi za napadačem locirali su navodnog osumnjičenika, kasnije identificiranog kao Lowea nekoliko ulica dalje, s nožem u ruci. Policija u Huntingtonu navodi da je pokušala uhititi muškarca, ali je ignorirao usmene naredbe te prijetio da će baciti nož na policajce. "Osumnjičenik je nastavio prijetiti policajcima mesarskim nožem, što je rezultiralo pucnjavom", stoji u priopćenju. 

Aktivisti i obitelj Anthonyja Lowea Jr.-a prosvjedovali su pred sjedištem policije Huntington Parka. "Ubili su mog sina u invalidskim kolicima - bez nogu", rekla je Loweova majka Dorothy. Lowe je imao dvoje djece tinejdžera, a živio je u južnom Los Angelesu, piše L.A. Times.

Pročitajte više