USKORO OPŠIRNIJE NA INDEXU

VIDEO Požar u Primi na istoku Zagreba, gusti dim šikljao je visoko u zrak

Foto, video: Čitatelj Indexa

U ZAGREBAČKOM naselju Sopnica-Jelkovac jutros je došlo do požara u skladištu trgovine namještaja Prima. Na terenu je trenutno 14 vatrogasnih vozila i 50 vatrogasaca.

Na snimkama s mjesta događaja vidi se gusti, crni dim kako šiklja visoko u zrak. Požarje stavljen pod kontrolu nešto prijr 15 sati, a gasit će se cijeli dan, kažu vatrogasci.

> FOTO Vatrogasci nisu mogli do vode, hidranti pored Prime bili su zaključani

Gašenje požara je u tijeku, na terenu je više desetaka vatrogasaca.

"Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je danas u 12:07 sati dobila dojavu o požaru na lokaciji Prima namještaj, Rimski put bb, Jelkovec. Budući da se radi o zapaljenju skladišta namještaja, na teren je iz Javne vatrogasne postrojbe poslano jedanaest vatrogasnih vozila s trideset vatrogasaca, te Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvetski Kraljevec s autocisternom i tri dobrovoljna vatrogasca. 

Na terenu su i službenici Policijske uprave zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara bit će poznat nakon očevida", izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Vlasnik Prima namještaja jer Renato Radić. Tvrtka u zadnje dvije godine posluje s dobiti. U 2017. godini imali su 163 zaposlena, godinu prije 161. Prihod im je 2017. iznosio 117 milijuna kuna, a dobit 2,6 milijuna. Godinu prije imali su prihod od 113 milijuna, te dobit od 3,5 milijuna. Prosječna neto plaća u 2017. godini iznosila je u Primi 5,387 kuna, godinu ranije 4.814, a 2015. 4.294 kuna.

Video: Nevenka Grgić Gavran

Pročitajte više