VIDEO Predsjednica Kolinda otvorila bazen, dvoje djece izneseno van. Pozlilo im

Foto: Goran Stanzl/Pixsell, Index

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je otvorila bazen u Velikoj Gorici. Otvorenje ste mogli pratiti uživo. Predsjednica je istaknula da je izgradnja gradskog bazena od iznimne važnosti za Veliku Goricu, grad s više od 60.000 stanovnika.

Tijekom otvorenja dvoje djece je izneseno vani jer im je pozlilo. Nakon što se predsjednica obratila okupljenima, sve je blagoslovio i svećenik.

Grabar-Kitarović je rekla kako se Velika Gorica unatoč blizini Zagrebu i dobroj prometnoj povezanosti uspješno razvija kao samosvojan grad sa svojim identitetom. Po broju stanovnika je među prvih pet hrvatskih gradova i razvojno je središte ne samo Turopolja nego i cijele Zagrebačke županije.

Zadnjih godina u Velikoj Gorici realiziraju se brojni projekti i gospodarstvo bilježi odlične rezultate. Prva je po broju poduzetnika u Zagrebačkoj županiji, a peta po ukupnim  prihodima i treća po neto dobiti u Hrvatskoj. To dovoljno govori o njezinoj gospodarskoj snazi i potencijalima, a to mora pratiti i društveni standard, istaknula je predsjednica.

"Zahvaljujući ovoj investiciji Velikogoričani više neće morati ići na zagrebačke  bazene, a znamo koliko je plivanje važno za pravilan psihofizički razvoj djece i mladih, ali i za rekreaciju i rehabilitaciju svih dobnih skupina i kategorija stanovništva".

Osim toga, bazen će omogućiti razvoj vodenih sportova, rekla je Grabar-Kitarović čestitajući svima koji su pridonijeli uspješnom ostvarenju tog važnog projekta.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić poručio je kako dolazi era kvalitetnijeg i boljeg života u gradu dodavši kako se novoizgrađeni bazen s dodatnim sadržajima prostire na 4000 četvornih metara.

Investicija je vrijedna 39,5 milijuna kuna, a obuhvaća veliki i mali bazen, spa centar i druge sadržaje. Izrazio je uvjerenost da će pridonijeti razvoju vodenih sportova, školi plivanja i rekreaciji te najavio da će se u Velikoj Gorici izgraditi još nekoliko sportskih objekata.

Otvaranju bazena nazočilo je tristotinjak građana, predstavnika Gradskog vijeća i uprave Velike Gorice, uz prigodni program sinkroniziranih plivačica i učenika Osnovne škole Eugen Kvaternik, koji su prvi zaplivali u novom bazenu.

Best of Kolinda

"Sljedeći utorak, 11. prosinca 2018., točno u podne, bit će otvoren velikogorički gradski bazen. Ono što smo svi čekali više od tri desetljeća, sada je konačno realizirano. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu i podržavali ga. Velikogoričanima zahvaljujem na strpljenju. Kroz tridesetak fotografija prikazana je izgradnja bazena, od prvog okupljanja na gradilištu do bazena spremnog za svečano otvorenje", najavio je HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više